Sprendimą iš penkių vyrų ir septynių moterų sudaryta prisiekusiųjų kolegija priėmė po 14 valandų pasitarimo, rašo BBC.

Dėl Dž. Carnajevo ir jo brolio sukelto sprogimo Bostono maratono metu 2013 m. žuvo 3 žmonės, sužeista apie 260.

Prisiekusieji priėjo prie išvadų dėl dvylikos aspektų, kurie parėmė mirties bausmės skyrimą, tačiau gynybos manymu, net 21 lengvinanti aplinkybė reikalavo jam skirti įkalinimą iki gyvos galvos.

Septyni iš trisdešimties kaltinimų 21-erių metų D. Carnajevui leido skirti mirties bausmę.

Kaip praneša CNN, išgirdęs nuosprendį Dž. Carnajevas neparodė jokios išorinės reakcijos. CNN teisės ekspertas Jeffrey Toobinas teigė, kad dar tikimasi ilgo apskundimo proceso, tačiau „tikėtina, kad mirties bausmė liks galioti“. 

Tai pirmas kartas po Rugsėjo 11-osios, kai federaliniai kaltintojai sugebėjo įrodyti mirties bausmės būtinumą terorizmo byloje. Dž. Carnajevas veikiausiai bus nusiųstas į „mirties eilę“ Indianoje.

Išpuolis per Bostono maratoną sukrėtė Ameriką mirties ir chaoso scenomis prie vieno svarbiausių šalies sporto renginių finišo linijos.

Čečėnų kilmės JAV pilietis Dž. Carnajevas buvo sučiuptas po keturių dienų nuo išpuolio per didžiulio masto paieškos operaciją. Jis buvo sužeistas ir slėpėsi kateryje Bostono priemiesčio Votertauno gyventojo galiniame kieme.

Dž. Carnajevas buvo kaltinamas sąmokslu ir išpuolio įvykdymu drauge su vyresniuoju broliu Tamerlanu, kuris žuvo per susišaudymą su policija, kai broliai spruko iš Bostono rajono.

Broliams bandant pasprukti, buvo nušautas ir vienas policijos pareigūnas.