„Kalbėjau su Baltarusijos užsienio reikalų ministru V. Makėjumi, kad iškelčiau klausimą dėl sudėtingos situacijos ES pasienyje. Žmonių gyvybes reikia ginti, o humanitarinėms organizacijomis reikia suteikti prieigą. Dabartinė situacija yra nepriimtina, ir šią problemą būtina spręsti. Žmonių negalima išnaudoti kaip ginklo“, – pareiškė J. Borrellis.

Apie telefoninį pokalbį pranešė ir Baltarusijos užsienio reikalų ministerija.

„Aptarta sudėtinga migracijos situacija Baltarusijos ir ES pasienyje. Vladimiras Makėjus informavo pašnekovą apie veiksmus, kurių ėmėsi Baltarusija, siekdama sumažinti migrantų iš Azijos, Afrikos ir Artimųjų Rytų šalių srautą, humanitarinės pagalvos suteikimą pasienyje esantiems migrantams bei bendradarbiavimą šiuo klausimu su JT sistemos tarptautinėmis organizacijomis“, – nurodoma pranešime.

Taip pat buvo pabrėžtas suinteresuotumas kuo greičiau sureguliuoti migracijos krizę.

„Šalys sutarė palaikyti atvirus kanalus dialogui“, – nurodoma ministerijos pranešime.

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija taip pat pabrėžė, kad telefoninio pokalbio metu „buvo patvirtintas Baltarusijos pusės principinis pasirengimas lygiateisiam ir abipusiai pagarbiam dialogui su Europos Sąjunga“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)