ES pasiryžusi „tęsti savo konstruktyvų bendradarbiavimą su Kinija sprendžiant globalius iššūkius, – sakė J. Borrellis trečiadienį NATO ministrų susitikimo Briuselyje kuluaruose. – Mums reikia Kinijos globalioms problemoms spręsti“. Todėl norima plėtoti konstruktyvų bendradarbiavimą su šia milžiniška šalimi.

U. von der Leyen ketvirtadienį politinių pokalbių lankysis Pekine. Čia ji, be kita ko, kartu su į Kiniją jau atvykusiu Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu susitiks su šios šalies vadovu Xi Jinpingu.

Praėjusią savaitę sakydama kalbą apie ES ir Kinijos santykius, U. von der Leyen įspėjo dėl pavojaus tapti pernelyg priklausomiems nuo daugiausiai gyventojų turinčios pasaulio šalies. Kaip ir J. Borrellis, ji pabrėžė, kad negalima atsiriboti nuo Kinijos ir kad bendradarbiavimas tam tikrose srityse turi būti tęsiamas. Ji, be kita ko, įvardijo klimato kaitą ir gamtosaugą.

J. Borrellis trečiadienį patvirtino, kad iš Kinijos tikimasi pozityvaus ir konstruktyvaus elgesio pasaulyje. Tai ypač pasakytina, turint omenyje Rusijos invaziją į Ukrainą. Xi Jinpingas iki šiol nepasmerkė Rusijos pradėto karo ir palaiko ypač gerus santykius su prezidentu Vladimiru Putinu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją