ES valstybių narių vardu atsakiau į laiškus, kuriuos jos gavo iš ministro S. Lavrovo“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė ES diplomatijos vadovas.

„Įtampa ir nesutarimai turi būti sprendžiami dialogo ir diplomatijos keliu. Raginame Rusiją deeskaluoti įtampą ir atsisakyti karinių pajėgų stiprinimo Ukrainoje ir aplink ją, taip pat Baltarusijoje“, – sakoma J. Borrellio pranešime.

Savo ruožtu Rusijos atstovybė prie ES pranešė, kad ketvirtadienį Rusijos nuolatinis atstovas Europos Sąjungoje Vladimiras Čižovas priėmė Europos užsienio reikalų tarnybos direktorę saugumo ir gynybos politikos klausimais Joanneke Balfoort, kuri perdavė J. Borrellio atsakymą 27 ES valstybių užsienio reikalų ministerijų vadovų vardu Rusijos užsienio reikalų ministrui S. Lavrovui.

„Šis dokumentas yra atsakas į Rusijos užsienio reikalų ministro laišką dėl saugumo nedalomumo, išsiųstą 2022 metų sausio 28 dienų daugumos Europos šalių, JAV ir Kanados užsienio reikalų departamentų vadovams“, – primenama Rusijos misijos pranešime.

Dokumente pažymima, jog J. Balfoort paaiškino, „kad ES neketina viešinti šio atsakymo turinio“.

„Bloomberg“ anksčiau skelbė, kad laiško projekte, kurį matė redakcija ir kuris dar galėjo keistis, buvo sakoma, jog Europos saugumo klausimus reikėtų spręsti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje ir aptarti kituose forumuose, pavyzdžiui, NATO ir Rusijos taryboje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)