„Bijau, kad dėl politinės situacijos JAV ir netikrumo daugeliu krypčių, dabar liksime tam tikroje aklavietėje“, – naujienų agentūrai AFP sakė J. Borrellis.

Pastaruosius pusantrų metų J. Borrellis koordinavo pastangas atgaivinti 2015 metais pasaulio galybių su Iranu sudarytą branduolinį susitarimą. Šis paktas atsidūrė ant žlugimo ribos 2018 metais, kai iš jo savo šalį išvedė tuometis JAV prezidentas Donaldas Trumpas, grąžinęs Teheranui skaudžias sankcijas.

Iranas savo ruožtu atsisakė vykdyti kai kuriuos savo įsipareigojimus – be kita ko, smarkiai padidino sodrinto urano atsargas ir išjungė JT pavaldžios Tarptautinės atominės energijos agentūros (TATENA) stebėjimo kameras.

Per derybas, vedamas Vienoje nuo 2021 metų balandžio, Bendrąjį visapusišką veiksmų planą (JCPOA) siekiama atkurti, panaikinant sankcijas Teheranui ir įtikinant Iraną vėl laikytis visų prisiimtų įsipareigojimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją