„Pastarosiomis dienomis bandėme leisti suprasti, kad, jei trečią kartą bus panaudoti cheminiai ginklai, atsakas bus daug stipresnis. Galiu pasakyti, kad konsultavomės su britais ir prancūzais, kurie prisijungė prie mūsų suduodant antrą smūgį, ir jie taip pat sutiko, kad dar vienas cheminių ginklų panaudojimas išprovokuos ryžtingesnį atsaką“, - sakė J. Boltonas.

Įspėjimai pasirodė augant įtampai dėl Idlibo - paskutinės sukilėlių tvirtovės Sirijoje. Nepaisant įspėjimų dėl galimos didžiausios humanitarinės XXI amžiaus katastrofos, Rusijos ir Irano remiamos Sirijos pajėgoms grasina pulti Idlibo provinciją.

Kaip pranešama, pastarosiomis dienomis JAV vyriausybė gavo informacijos, kad Sirijos vyriausybės pajėgos galimai planuoja surengti Idlibe cheminę ataką. Šiuos tvirtinimus visiškai pasmerkė Sirija, Rusija ir Iranas.

Balandžio mėnesį JAV, Didžioji Britanija ir Prancūzija smogė Sirijos režimo taikiniams Sirijos sostinėje ir aplink ją. Šiais veiksmais JAV su sąjungininkėmis reagavo į sukilėlių kontroliuotame Sirijos Dumos mieste įvykdytą cheminę ataką, dėl kurios kaltinamas Sirijos režimas. Teigiama, kad Dumoje žuvo mažiausiai 40 žmonių.