Bendrame savaitiniame kreipimesi per radiją ir internetą, prezidentas ir jo žmona pažymi, kad su Irako karo pabaiga ir amerikiečių operacijų Afganistane mažinimu Amerikos kariškių šeimos vėl susijungia.

"Tad šią savaitę padėkokime savo veteranams ir jų šeimoms, - sakė prezidentas B.Obama. - Ir pasimelskime už visus mūsų karius, ypač tuos, kurie yra Afganistane, praleisiančius šias šventes užsienyje, rizikuojančius savo gyvybėmis, kad būtų apgintos mums brangios laisvės".

M.Obama, savo ruožtu, priminė amerikiečiams, kad kai uniformuoti vyrai ir moterys atsiliepia į šaukimą tarnauti, drauge su jais tarnauja ir jų šeimos.

Kariškių antrosios pusės, pasak jos, vienos augina savo vaikus, kai jų vyrai ar žmonos ilgą laiką tarnauja kažkur kitur.

"Mūsų kariškių šeimos tiek daug aukoja mūsų labui ... Barackas ir aš manome, kad mes turėtume pasitarnauti jiems, kaip jie tarnauja šiai šaliai", - sakė pirmoji ponia.

Prezidentas ir jo sutuoktinė paprašė amerikiečių apsilankyti interneto puslapyje JoiningForces.gov ir sužinoti, kaip galima pagerbti ir paremti JAV karo veteranus ir jų šeimas.

Jie taip pat paragino tėvynainius per šias šventes susiburti ir rūpintis vieniems kitais.