Šią savaitę, pasak su šiuo klausimu susipažinusių asmenų, prezidento Joe Bideno administracijos pareigūnai informuos įstatymų leidėjus ir kariškius apie Ukrainos krizę. Pasak B. Menendezo, teisės akto projekte numatomos sankcijos, skirtos nubausti Rusiją dėl šios inicijuotų kibernetinių atakų prieš Ukrainą ir mėginimų pakenkti Ukrainos vyriausybei.

Tuo metu į Rusijos invaziją būtų sureaguota itin griežtomis sankcijomis, kurios galėtų „sugniuždyti“ Rusijos ekonomiką, Senato užsienio reikalų komiteto pirmininkas sakė kanalo CNN laidoje „State of the Union“. Rusija savo ruožtu neigia planuojanti užpulti Ukrainą.

Pastarieji B. Menendezo komentarai leidžia suprasti, kad Senatas artėja prie susitarimo dėl atsakomųjų priemonių, nukreiptų prieš Rusijos finansų sektorių, ir asmeninių sankcijų prieš aukšto rango rusų pareigūnus.

Nors JAV kartu su sąjungininkais Rusijos įsiveržimo į Ukrainą atveju anksčiau žadėjo „milžiniško masto sankcijas“, užkulisiuose esą būta nesutarimų dėl galimo atsako, ypač į Rusijos veiksmus, grasinančius karu. B. Menendezas ir senatorius iš Aidaho valstijos Jimas Rischas sakė CNN, kad dar reikia susitarti dėl kai kurių detalių, tačiau bet kokiu atveju siekiama apginti Ukrainą, pasiųsti V. Putinui žinutę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)