Žurnalistas uždavė valstybės sekretoriui tokį klausimą: „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas neseniai patvirtino pranešimą [...], kad praėjusiais metais jis blokavo prieigą prie savo palydovinio tinklo „Starlink“ Kryme, siekdamas sužlugdyti rengtą didelį Ukrainos puolimą prieš Rusijos karinį laivyną. Kitaip tariant, E. Muskas veiksmingai sabotavo JAV sąjungininkės Ukrainos karinę operaciją prieš Rusiją, šalį agresorę, kuri įsiveržė į JAV sąjungininkę. Ar tai neturėtų sukelti atoveiksmio?“

A. Blinkenas atsakė, kad negali kalbėti apie konkretų epizodą. Tačiau, pasak jo, „Starlink“ yra labai svarbi priemonė ukrainiečiams, kad jie galėtų bendrauti vieni su kitais, o ypač kariams, kad jie galėtų komunikuoti stengdamiesi apginti visą Ukrainos teritoriją.

„Taigi mes tikimės ir tikimės, kad ši technologija ir toliau bus visiškai prieinama ukrainiečiams. Ji yra gyvybiškai svarbi tam, ką jie daro“, – sakė jis.

Pasak A. Blinkeno, „Starlink“ yra svarbi Ukrainos sėkmės dalis išlaisvinant Rusijos užgrobtas teritorijas. „Tikimės, kad taip bus ir toliau“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją