Centro vadovo pavaduotoja Hilde Meyer laikraščiui VG sakė, kad iš centro, kuriame iš viso telpa 280 žmonių, pabėgo 40 sirų ir afganistaniečių. Pasak pavaduotojos, dauguma tai jauni ir vieniši vyrai.

„Jie pabėgo, nes išsigando, išgirdę, kad į centrą atėjo policininkai. Pastaruosius kelis mėnesius blogai miegame, kadangi manome, kad pareigūnai bet kurią minutę gali ateiti ir mus išvežti“, – transliuotojui NRK sakė neįvardytas prieglobsčio prašytojas.

Savaitgalį apie 70 žmonių iš prieglobsčio centrų buvo perkelti į „Ankomstsenter Finnmark“ centrą, esantį Sior Varangerio mieste, Oslo ir Maskvos valdininkams susitarus, kad Norvegija galės prieglobsčio prašytojus deportuoti atgal į Rusiją.

Migrantai pirmadienį pranešė pradėję bado streiką, protestuodami prieš elgesį su jais ir informacijos trūkumą.

Antradienį televizija TV2 pranešė, kad daugybei Finmarke esančių prieglobsčio prašytojų buvo pranešta ruoštis kelionei į Rusiją, o portalas „Barents Observer“ rašė, kad apie 60-70 žmonių autobusu buvo pervežti į Murmanską.

Oslas lapkritį paskelbė, kad Rusijoje teisėtai gyvenusiems arba į ją legaliai atvykusiems migrantams nebus suteiktas prieglobstis Norvegijoje.