J. Bidenas trečiadienį pareiškė, kad jo nenustebino pranešimai apie J. Prigožino žūtį, ir pridūrė, kad Rusijoje mažai kas vyksta be prezidento Vladimiro Putino įsikišimo.

„Nesu nustebęs, – sakė J. Bidenas. – Rusijoje mažai kas vyksta be V. Putino įsikišimo, bet aš neturiu pakankamai informacijos, kad žinočiau atsakymą.“

Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas pareiškė, kad tokie komentarai rodo Vašingtono nepagarbą diplomatijai.

„Vis dėlto, mano nuomone, JAV prezidentui nederėtų kalbėti apie tokius tragiškus įvykius“, – S. Riabkovo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra TASS.

Nors šiuo metu nėra tvirtų įrodymų, kad samdinių grupuotės „Wagner“ vadovas J. Prigožinas skrido lėktuvu, kuris rugpjūčio 23 d. sudužo Rusijos Tverės srityje, labai tikėtina, jog jis iš tiesų žuvo. Tai savo naujausioje, penktadienį platformoje „X“ (buvusiame tviteryje) paskelbtoje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija.

Suvestinėje pažymima, kad J. Prigožino mirtis beveik neabejotinai smarkiai destabilizuotų „Wagner“.

Ministerija nurodo, kad grupuotės vadeivos „hiperaktyvumas, išskirtinis įžūlumas, noras pasiekti rezultatų ir ypatingas brutalumas“ buvo persmelkęs „Wagner“, o šias savybes vargu ar atkartos kuris nors J. Prigožino įpėdinis.

Suvestinėje priduriama, kad vakuumą „Wagner“ vadovybėje dar labiau pablogintų pranešimai, jog per pastarąją aviakatastrofą taip pat žuvo vienas iš grupuotės įkūrėjų Dmitrijus Utkinas ir „Wagner“ logistikos vadovas Valerijus Čekalovas.

Pentagonas ketvirtadienį taip pat teigė, kad J. Prigožinas greičiausiai nužudytas, tačiau esą nėra informacijos, kad lėktuvą numušė raketa.

„Mūsų pirminis vertinimas yra toks, kad tikėtina, jog J. Prigožinas buvo nužudytas. Mes ir toliau vertiname situaciją“, – sakė Pentagono atstovas spaudai Patrickas Ryderis.

Jis taip pat sakė, kad Pentagonas šiuo metu neturi jokios informacijos, įrodančios, kad lėktuvą numušė raketa „žemė-oras“, nors anksčiau žiniasklaida, cituodama neįvardintus JAV pareigūnus, apie tai darė įvairias prielaidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)