Vizitas San Francisko viešbutyje įvyko Baltiesiems rūmams palaikant A. Navalno motiną, kovojančią dėl sūnaus kūno, kurį Rusijos valdžios institucijos atsisako išduoti net ir praėjus kelioms dienoms po jo mirties Arkties kalėjime.

A. Navalno komanda tvirtina, kad 47 metų vyras, garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas, buvo nužudytas.

Baltųjų rūmų išplatintose nuotraukose matyti, kaip J. Bidenas apkabina A. Navalno našlę Juliją Navalnają ir palinkęs į priekį kalbasi su ja ir jos dukra Daša, Stanfordo universiteto studente.

Bidenas susitiko su Navalno našle ir dukra

Prezidentas dėl savo paties patirtų netekčių, kai jo pirmoji žmona ir mažametė dukra žuvo automobilio avarijoje 1972 metais, o sūnus Beau 2015 metais mirė nuo vėžio, dažnai vadinamas Amerikos vyriausiuoju guodėju.

Po susitikimo jis sakė, kad abi moterys seka A. Navalno pavyzdžiu ir demonstruoja „neįtikėtiną drąsą“. Pasak jo, J. Navalnaja, kuri pažadėjo tęsti savo mirusio vyro pasipriešinimą V. Putinui, „nepasiduoda“.

Ketvirtadienį J. Bideno administracija paskelbė, kad minint antrąsias invazijos į Ukrainą metines ir reaguojant į A. Navalno mirtį, už kurią, kaip pabrėžė prezidentas, „atsakingas“ V. Putinas, bus įvestos sankcijos daugiau kaip 500 Rusijos „karo mašinos“ objektų.

JAV ir jų sąjungininkės jau yra įvedusios daugybę sankcijų Rusijai nuo tada, kai 2022 metų vasarį šios kariuomenė įsiveržė į Ukrainą.

A. Navalno motina ketvirtadienį pareiškė, kad pareigūnai spaudžia ją palaidoti sūnų „slapta“. Liudmila Navalnaja nurodė, kad jai pavyko pamatyti jo kūną Salechardo morge.

„Vakare jie slapta nuvežė mane į morgą, kur parodė man Aleksejų“, – vaizdo įraše, kurį socialiniuose tinkluose paskelbė A. Navalno komanda, sakė L. Navalnaja. Tačiau kalbėdama apie laidotuves, ji pažymėjo: „Jie nori, kad tai būtų padaryta slapta, be galimybės atsisveikinti.“

„Jie mane šantažuoja, jie nustatė sąlygas, kur, kada ir kaip Aleksejus turi būti palaidotas. Tai neteisėta“, – tvirtino opozicionieriaus motina.

„Jie nori nuvežti mane į kapinių pakraštį, prie šviežio kapo, ir pasakyti: Štai kur ilsisi tavo sūnus. Aš tam prieštarauju“, – pabrėžė L. Navalnaja.

„Noriu, kad visi tie, kuriems Aleksejus yra brangus, kuriems jo mirtis tapo asmenine tragedija, turėtų galimybę su juo atsisveikinti“, – teigė ji.

A. Navalno motina nurodė, kad įrašė vaizdo įrašą, nes tyrėjai jai „grasino“. „Jie žiūrėdami man į akis pasakė, kad jei nesutiksiu su slaptomis laidotuvėmis, jie ką nors padarys su mano sūnaus kūnu... Prašau nedelsiant atiduoti man mano sūnaus kūną“, – pabrėžė L. Navalnaja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)