Sekmadienį, kalbėdamas rinkimų kampanijos renginyje Las Vegase, 81 metų JAV vadovas apibūdino E. Macrono reakciją į kalbą, pasakytą 2020 metais Didžiojo septyneto (G7) susitikime.

Jis ne tik ištarė ne tą pavardę, bet ir neteisingai įvardijo šalį, kuriai jis vadovauja.

„Ir Mitterrand‘as... Macronas, iš Vokietijos... tai yra iš Prancūzijos, pažvelgė į mane ir pasakė, pasakė: „Žinai, ką... kodėl... kuriam laikui grįžai?“ – sakė J. Bidenas, kaip rodo Baltųjų rūmų stenograma.


F. Mitterand‘as buvo Prancūzijos prezidentas 1981-1995 metais ir mirė 1996-aisiais.

J. Bideno susipainiojimo vaizdo įrašas buvo tūkstančius kartų peržiūrėtas „X“ platformoje ir šimtus kartų pasidalytas.

J. Bidenas ir anksčiau yra padaręs panašių viešų klaidų, vieną jų – 2022 metų rugsėjį, kai kreipėsi į mirusią kongresmenę per vieną konferenciją, kurią ji dar padėjo organizuoti.

„Jackie, ar tu čia? Kur yra Jackie? Maniau, kad ji čia kažkur yra“, – sakė jis, turėdamas omenyje Indianos atstovę Jackie Walorski, kuri mirė mėnesiu anksčiau.

Praėjusių metų balandį Baltųjų rūmų stenogramoje buvo pataisyti J. Bideno žodžiai, kai šis supainiojo Naujosios Zelandijos regbio komandą „All Blacks“ su britų karinėmis pajėgomis „Black and Tans“, liūdnai pagarsėjusiomis dėl dalyvavimo Airijos nepriklausomybės kare.

Jo kalbos, pasakytos Airijos užeigoje, stenogramoje išbraukta „Black and Tans“ ir įrašyta „All Blacks“.

J. Bideno pirmtakas ir tikėtinas varžovas lapkričio mėnesį vyksiančiuose prezidento rinkimuose Donaldas Trumpas praėjusį mėnesį padarė panašią klaidą, supainiojęs savo partijos varžovę Nikki Haley su buvusia Atstovų Rūmų pirmininke Nancy Pelosi.

77 metų D. Trumpas pareiškė, kad N. Haley buvo atsakinga už saugumą per 2021 metų sausio 6-osios smurtinį išpuolį prieš JAV Kapitolijų, o tai paskatino suabejoti jo protiniu tinkamumu prezidento pareigoms.

Po šios D. Trumpo klaidos J. Bidenas pasinaudojo proga įgelti savo potencialiam varžovui prezidento rinkimuose. „Ne dėl visko sutinku su Nikki Haley, bet visiškai sutariame štai dėl ko – ji nėra Nancy Pelosi“, – rašė jis „X“ platformoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)