„Putinas jau pralaimėjo karą“, – sakė J. Bidenas per spaudos konferenciją Helsinkyje po derybų su Šiaurės šalių lyderiais. „Jis neturi galimybės laimėti karą Ukrainoje“, – pridūrė JAV prezidentas.

Jis taip pat sakė, jog tikisi, kad Ukrainos kontrpuolimas prieš Rusijos invaziją paskatins derybas užbaigti karą. „Tikiuosi, pamatysite, kad Ukraina padarys reikšmingą pažangą savo puolime ir kuriuo nors metu tai sukurs derybinį susitarimą“, – sakė J. Bidenas.

JAV prezidentas ketvirtadienį tvirtino, kad Ukraina vieną dieną įstos į NATO karinį aljansą, tačiau tai negali įvykti, kol Kyjivas vis dar kariauja su Maskva.

„Kalbame ne apie tai, ar jie turėtų prisijungti, ar ne, o apie tai, kada jie galės prisijungti, ir jie prisijungs prie NATO“, - sakė J. Bidenas per spaudos konferenciją Suomijoje, kitą dieną po NATO viršūnių susitikimo Lietuvoje, per kurį narės nesuteikė Ukrainai narystės NATO tvarkaraščio.

J. Bidenas paminėjo ir Rusijos samdinių grupuotės „Wagner“ vadą Jevgenijų Prigožiną – jį po žlugusio sukilimo Rusijoje įspėjo saugotis nunuodijimo.

„Tik Dievas žino, ką jis greičiausiai darys. Mes net nesame tikri, kur jis yra ir kokius santykius palaiko. Jei būčiau jo vietoje, būčiau atsargus, ką valgau. Stebėčiau savo valgiaraštį“, – kalbėjo J. Bidenas.