Baltųjų rūmų pareigūnai išreiškė pasitenkinimą, kad J. Bideno kolegos demokratai pasiekė geresnių rezultatų, nei tikėtasi.

J. Bidenas, kuriam šį mėnesį sukanka 80 metų, sulaukė klausimų, ar sieks antrosios kadencijos. J. Bideno patarėjas sakė, kad vyksta parengiamosios diskusijos dėl 2024 metų kampanijos.

„Mes ketiname vėl kandidatuoti, toks yra mūsų ketinimas, – Baltuosiuose rūmuose žurnalistams sakė J. Bidenas, o jo žmona Jill sėdėjo šalia. – Toks yra šeimos sprendimas“.

J. Bidenas sakė, kad jo šeima norėjo, jog jis kandidatuotų, ir nesijaučia skubantis priimti galutinį sprendimą. Pasak jo, šis jo žingsnis nesusijęs su jo varžovo 2020 metais, buvusio prezidento respublikono Donaldo Trumpo, kuris, manoma, irgi kandidatuos, pranešimu.

Bidenas pirmuosius dvejus savo darbo metus praleido perspėdamas apie grėsmes demokratijai po to, kai 2021 metų sausio 6 dieną D. Trumpo šalininkai šturmavo JAV Kapitolijų ir nepripažino teisėtos J. Bideno pergalės. Šiuos argumentus jis pabrėžė paskutinėmis kadencijos vidurio rinkimų dienomis.

Paklaustas, kaip kiti pasaulio lyderiai turėtų vertinti šią Amerikai svarbią situaciją, kai D. Trumpas gali vėl kandidatuoti, J. Bidenas atsakė, kad svarbiausia – užtikrinti, kad D. Trumpas niekada negrįžtų į valdžią.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją