Antradienį pradžioje laikinajam biudžetui pritarė Atstovų Rūmai. Įstatymo projektą pateikė naujasis respublikonų daugumos vadovas Mike‘as Johnsonas. Trečiadienį žalią šviesą biudžetui uždegė ir Senatas. Jei jis būtų buvęs atmestas, be kita ko, dalies viešojo administravimo įstaigų darbuotojai nuo šeštadienio nebegautų atlyginimų.

Į biudžetą nėra įtraukta milijardinė parama Izraeliui ir Ukrainai, kurios prašė J. Bidenas, taip pat naujos lėšos JAV sienos su Meksika apsaugai. Dėl šių punktų, kaip ir dėl reguliaraus ilgesnės trukmės biudžeto, vėliau bus sprendžiama atskirai. Pirmiausiai respublikonai vis skeptiškiau vertina paramą Rusijos užpultai Ukrainai arba ją atmeta.

Dabar pasirašytas biudžeto įstatymas numato, kad kai kurių biudžeto sričių finansavimas pratęsiamas iki sausio 19 dienos, įskaitant kariuomenės, veteranų reikalų, transporto, miestų statybos ir Energetikos departamento poreikius. Likusios biudžeto išlaidos bus finansuojamos iki vasario 2 dienos.

Politiniai nesutarimai dėl biudžeto JAV kartojasi kiekvienais metais - paprastai Kongresui pavyksta patvirtinti laikinąjį biudžetą, o po kelių mėnesių vėl ginčijamasi dėl vyriausybės veiklos finansavimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją