„Šiandien didžioji dalis pasaulio - valstybės iš visų regionų, didelių ir mažų, atstovaujančių įvairias ideologijas ir vyriausybes, - balsavo už tai, kad apgintų Jungtinių Tautų Chartiją ir pasmerktų Rusijos neteisėtą bandymą jėga aneksuoti Ukrainos teritoriją“, – sakoma J. Bideno pareiškime.

"Šio konflikto kaina akivaizdi visiems ir pasaulis siunčia aiškią žinią: Rusija negali ištrinti suverenios valstybės iš žemėlapio. Rusija negali jėga pakeisti sienų. Rusija negali užgrobti ir pasiglemžti kitos šalies teritorijos ", - sakė J. Bidenas.

„Praėjus beveik aštuoniems šio karo mėnesiams, pasaulis ką tik pademonstravo, kad yra vieningesnis ir labiau nei bet kada pasiryžęs reikalauti Rusijos atsakomybės už padarytus pažeidimus“, – pridūrė JAV vadovas.

JT Generalinė Asamblėja trečiadienį pasmerkė neseną Rusijos bandymą aneksuoti rytinius Ukrainos Donecko, Chersono, Luhansko ir Zaporižios regionus – už rezoliuciją balsavo 143 valstybės, 5 buvo prieš (Rusija, Sirija, Nikaragva, Šiaurės Korėja, Baltarusija), 35 susilaikė (tarp jų ir Kinija).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją