J. Bidenas išvakarėse paskambino 16-mečiui ir jo šeimai. „Tėvai neturėtų nerimauti, kad į jų vaiką bus šauta, nes jis paskambino ne į tas duris, – tvitreyje teigė prezidentas. – Turime tęsti kovą su smurtu naudojant ginklą“.

Šis atvejis sulaukė atgarsio visoje šalyje. Ralphas praėjusio ketvirtadienio vakarą, norėdamas pasiimti savo brolius dvynius iš netoliese esančių draugų namų, paskambino ne į tą namą, ir šio šeimininkas du kartus šovė į paauglį, vieną kartą – jam į galvą. Nepilnametis buvo sunkiai sužeistas ir nuvežtas į ligoninę. Dabar jis jau sveiksta namuose.

Į vaikinuką šovęs 84 metų namo savininkas buvo sulaikytas, jam pareikšti kaltinimai dėl sunkaus nusikalstamo užpuolimo ir ginkluoto nusikaltimo. Už pirmąjį kaltinimą, kuris gali apimti ir pasikėsinimą nužudyti, ir sunkų kūno sužalojimą, Misūrio valstijoje gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Tačiau Misūryje, kaip ir daugelyje kitų JAV valstijų, namo savininkams, kurie jaučia grėsmę, suteikiama labai plati teisė į savigyną.

Sužeistam jaunuoliui jau paaukota milijonai dolerių. Iki antradienio popietės aukų suma siekė daugiau kaip 2,9 mln. Pinigai bus skirti Ralpho gydymui ir terapija ir galimai būsimoms jo studijoms.

JAV nuo šaunamųjų ginklų kasdien žūva ar yra sužeidžiami žmonės. Vien pernai, portalo „Gun Violence Archive“ duomenimis, aukų buvo per 20 200. Savižudybės į šį skaičių neįtrauktos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją