„Turime priemonių išgyventi šią bangą“, – sakė pareigūnas. Jis pridūrė, kad naujų apribojimų įvesti neplanuojama.

Jeigu amerikiečiai „yra vakcinuoti ir laikosi atsargumo priemonių, kurias visi gerai žinome, ypač kaukių dėvėjimo kelionių metu, jie turėtų visiškai ramiai švęsti Kalėdas ir (leisti) atostogas“, nurodė jis.

„Nėra reikalo uždarinėti mūsų mokyklas ir mūsų ekonomiką“, – kalbėjo pareigūnas.

Joe Bideno administracijos atsakas į naują pandemijos bangą yra paremtas trimis principais: skirti daugiau išteklių ligoninėms, daugiau testuoti ir daugiau skiepyti.

Federalinė vyriausybė mobilizuos 1 tūkst. gydytojų, slaugytojų ir karo medicinos personalo visoje šalyje sausio ir vasario mėnesiais.

Vašingtonas jau dabar siunčia papildomas skubios pagalbos pajėgas į Mičigano, Indianos, Viskonsino, Arizonos, Naujojo Hampšyro ir Vermonto valstijas.

Vyriausybė taip pat ruošia greitosios pagalbos automobilius ligonių transportavimui, įrangą, įskaitant apsaugines priemones ir respiratorius, ligoninėms, kurioms jų gali prireikti.

„Mes esame pasiruošę mūsų numatomam nevakcinuotų asmenų hospitalizacijos skaičiaus augimui artėjančiais mėnesiais“, – nurodė pareigūnas.

J. Bideno administracija taip pat imsis veiksmų toje srityje, dėl kurios ji sulaukė daug kritikos – COVID-19 testavime. Ji planuoja nupirkti 500 mln. greitųjų testų, kuriuos galina naudoti namuose.

Nuo sausio mėnesio testai bus nemokamai dalinami amerikiečiams, kurie juos užsisakys per specialiai tam skirtą interneto svetainę.

Vyriausybė taip pat žada atidaryti naujų vakcinavimo centrų.

„Turėtume rimtai žiūrėti į omikron atmainą, bet ji kelia susirūpinimą, o ne paniką“, – sakė pareigūnas, pakartodamas tą, apie ką dažnai kalba J. Bidenas.

Prezidentas per rinkimų kampaniją žadėjo nugalėti šį virusą ir apsaugoti amerikiečius, tuometiniam prezidentui Donaldui Trumpui siunčiant dviprasmiškas žinutes.

Tačiau pasirodė, kad nėra taip lengva sustabdyti viruso plitimą šalyje, kur skiepijimasis ir kaukių dėvėjimas tapo visuomenę priešinančiais politiniais klausimais, o federaliniai įpareigojimai yra ginčijami teismuose.

J. Bidenas pabandė įvesti privalomą skiepijimą privačių verslo įmonių ir federaliniams darbuotojams, tačiau pastarosiomis savaitėmis apsiribojo viešais raginimais žmonėms skiepytis.

Jis taip pat nusprendė kol kas neįvedinėti griežtesnių suvaržymų, tokių kaip lėktuvų tarpmiestinių skrydžių apribojimai.

Jungtinėse Valstijose atšaukiama vis daugiau pramoginių ir sporto renginių. Kai kurie miestai, tokie kaip Bostonas, sugriežtino sveikatos priežiūros protokolus.

Kai kuriuose rajonuose mokyklos nusprendė po žiemos atostogų laikinai pereiti prie nuotolinio mokymosi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją