Dabar demokratai analizuos rezultatus, norėdami išsiaiškinti, kaip 81 metų dabartiniam prezidentui, kovojančiam su žemais reitingais, sekėsi sutelkti juodaodžius rinkėjus, kurie prieš ketverius metus padėjo jam įveikti D. Trumpą ir patekti į Baltuosius rūmus.

Pradėdamas žygį link savo partijos nominacijos, J. Bidenas užsitikrino didžiulę 96,4 proc. balsų persvarą pirmuosiuose 2024 m. demokratų pirminiuose rinkimuose, rodo rezultatai suskaičiavus pusę balsavimo biuletenių.

Jis aplenkė savo vienintelius varžovus rinkimų biuletenyje – saviugdos knygų rašytoją Marianne Williamson, gavusią 2 proc. balsų, ir Minesotos kongresmeną Deaną Phillipsą, surinkusį 1,6 proc. balsų, pranešė JAV žiniasklaida.

Rezultatų paskelbimo metu J. Bidenas dalyvavo rinkimų kampanijos renginyje Kalifornijoje, nes dabar jis turi sutelkti dėmesį į tolesnius žingsnius kovoje dėl perrinkimo.

„Dabar, 2024-aisiais, Pietų Karolinos žmonės vėl pasisakė, ir aš neabejoju, kad jūs nukreipėte mus keliu, kuriuo eidami mes vėl laimėsime prezidento rinkimus – o Donaldas Trumpas vėl pralaimės“, – sakoma J. Bideno pareiškime.

Jis paragino žmones lapkritį eiti balsuoti, sakydamas, kad JAV nėra didesnio pavojaus kaip D. Trumpo sugrįžimas į Ovalinį kabinetą: „Nėra nieko svarbiau už šiuos rinkimus. Šalyje sklinda kraštutiniai ir pavojingi balsai, kuriems diriguoja Donaldas Trumpas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją