Kalbėdamas per rinkimų kampanijos lėšų rinkimo renginį Teksaso valstijos Dalaso mieste, J. Bidenas pajuokavo, kad prie jo buvo priėjęs žmogus, norėjęs aptarti savo milžiniškas skolas.

„Anądien prie manęs priėjo žmogus, žvelgęs pralaimėtojo žvilgsniu, ir pasakė: „Pone prezidente, man reikia jūsų pagalbos. Aš turiu milžiniškų skolų. Esu visiškai išsekintas“, – teigė J. Bidenas.

Tuomet jis atsakęs: „Donaldai, atleisk, negaliu tau padėti“.

Pasak „Mail Online“, maždaug 100 žmonių auditorija pratrūko juoku.

Prezidentas taip pat nusitaikė į Teksaso senatorių Tedą Cruzą, pareiškęs, jog puoselėja viltį, kad žmonės ne tik padės jam užsitikrinti antrąją kadenciją, bet ir padės demokratams laimėti šios valstijos rinkimus į Senatą.

Jei taip įvyktų, juokavo jis, „Tedas Cruzas palaikytų draugiją kitam nevykėliui, Donaldui Trumpui“.

81 metų amžiaus J. Bidenas savo kalbos metu taip pat šmaikštavo apie savo amžių ir proto aštrumą, kurį intensyviai stebi respublikonai.

Prajuokindamas minią jis pareiškė, kad „jam 41-eri“, o po to, palygindamas save su D. Trumpu, pridūrė: „Tai apie mūsų idealų amžių“.

J. Bidenas toliau sakė, kad D. Trumpas yra atsakingas už neteisėtų migrantų krizę prie pietinių sienų, nes nepritarė dvipartiniam Senato įstatymo projektui, kuriuo buvo siekiama sugriežtinti imigracijos apribojimus ir suteikti papildomą pagalbą Amerikos sąjungininkėms, įskaitant Ukrainą.

„Trumpas sukėlė chaosą ne tik tarp amerikiečių. Jis taip pat sukėlė chaosą Amerikos pasienyje“, – sakė prezidentas.

J. Bidenas trečiadienį Dalase dalyvavo iš viso dviejuose lėšų rinkimo renginiuose, kurių metų jo perrinkimo kovai buvo surinkta daugiau nei 2,5 mln. dolerių.

Primename, kad D. Trumpas privalo pateikti 454 mln. dolerių užstatą. Priešingu atveju jis rizikuos, kad Niujorko generalinė prokurorė Letitia James areštuos jo turtą.

L. James yra nurodžiusi, kad prireikus ketina eiti šiuo keliu, ir sakė: „Jei jis neturės lėšų teismo sprendimui apmokėti, tuomet mes kreipsimės į teismą dėl teismo sprendimo vykdymo mechanizmų. Ir prašysime teisėjo areštuoti jo turtą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)