Pasak J. Bideno, „dar daugiau žmonių gali mirti“ nuo koronaviruso, jei nedelsiant nebus pradėta bendradarbiauti kovoje su pandemija.

Kadangi D. Trumpas nepripažįsta rinkimų rezultatų, J. Bidenas ir jo komanda negali susipažinti su slaptais dokumentais apie kovos su pandemija planus, įskaitant ir vakcinos nuo COVID-19 paskirstymo planą dešimtims milijonų amerikiečių.

Paklaustas, kokia yra didžiausia D. Trumpo trukdymo grėsmė, J. Bidenas atsakė, kad „dar daugiau žmonių gali mirti, jei mes nebendradarbiausime“.

„Jei turėsime laukti iki inauguracijos sausio 20 d., kad pradėtume planuoti, tai reiškia, kad būsime atsilikę mėnesiu ar pusantro mėnesio. Taigi, svarbu, kad bendradarbiautume dabar pat“, – sakė J. Bidenas.

Pirmadienį pasirodė žinia apie jau antrą sėkmingą vakciną nuo koronaviruso – JAV įmonė „Moderna“ paskelbė, kad klinikiniai bandymai parodė, jog vakcinos efektyvumas siekia 94,5 proc.

Pats J. Bidenas sakė būtinai pasiskiepysiąs, jei ekspertai, kaip infektologas Anthony Fauci, patvirtintų, kad vakcina yra saugi.

„Nedelsdamas skiepyčiausi, jei A. Fauci ir šios dvi organizacijos – ar tai būtų „Moderna“, ar „Pfizer“ – patvirtintų, kad tai yra saugu. Žmonės abejoja vakcina tik dėl Donaldo Trumpo. Vakcinos, atrodo, yra parengtos naudoti, jei taip bus ir toliau, aš skiepysiuosi“, – sakė išrinktasis JAV prezidentas.