Per spaudos konferenciją Baltuosiuose rūmuose prezidentas pasidžiaugė netikėtai stipriu savo Demokratų partijos pasirodymu ir tik nedidele respublikonų persvara lenktynėse dėl vietų Kongrese, nors apklausos, anot J. Bideno, prognozavo „didelę raudoną bangą“. „Manau, kad tai buvo gera diena demokratijai ir Amerikai“, – teigė prezidentas.

Naujausiais duomenimis, respublikonai, regis, turi ganėtinai nemažai šansų perimti vieno iš dviejų Kongreso rūmų – Atstovų rūmų – kontrolę, tačiau čia jie veikiausiai turės tik keliomis vietomis daugiau, nei demokratai. Net ir pats buvęs prezidentas, respublikonas Donaldas Trumpas kalbėjo apie „nuviliančius“ balsavimo rezultatus.

J. Bidenas atskirai tviteryje nurodė, kad nors balsų skaičiavimas kai kuriose valstijose tęsiasi, respublikonai iš jo demokratų perėmė „mažiau Atstovų rūmų vietų, nei per bet kuriuos kitus kurio nors Demokratų partijos prezidento pirmuosius kadencijos vidurio rinkimus per mažiausiai 40 metų“.

Jei demokratai šiuose rinkimuose būtų patyrę aiškų pralaimėjimą, beveik neabejotinai kiltų klausimų, ar J. Bidenas 2024 m. bandytų siekti dar vienos kadencijos prezidento poste. Trečiadienį spaudos konferencijoje paklaustas apie savo ateities planus, JAV prezidentas nurodė, kad, vis dar turi ketinimų vėl kelti savo kandidatūrą, tačiau nurodė, kad galutinai apsispręs „kitų metų pradžioje“.

Tačiau kalbėdamas apie likusius du savo pirmosios kadencijos metus, J. Bidenas pabrėžė, kad jei Kongrese įsigalės respublikonai, jis yra pasirengęs su jais bendradarbiauti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją