Pasak policijos atstovo spaudai, sprogstamasis užtaisas buvo pritaisytas prie automobilio arba buvo salono viduje.

Apie 11.35 val. vietos laiku (12.35 val. Lietuvos laiku) policija pranešė, kad pavojus atšaukiamas, įtarimai dėl dar didesnio pavojaus nepasitvirtino.

Žmonės nuraminti, kad daugiau sprogstamųjų užtaisų nerasta, kad galima vėl atverti langus ir išeiti į balkonus.

Trenksmą pajuto ir už kilometro

Policija pranešė, kad apie 8 val. vietos laiku (9 val. Lietuvos laiku) Bismarcko gatvėje sprogo važiavęs automobilis „VW Passat“ ir paskui apsiversdamas apgadino dar vieną stovintį automobilį, nuolaužos pabiro kelių dešimčių metrų spinduliu.

Žuvo greičiausiai sprogusio automobilio vairuotojas, daugiau aukų ir sužeistųjų nėra. „Tagesspiegel“ remiasi liudininkų pasakojimu, kuriame teigiama, kad vairuotojas, kurio tapatybė neskelbiama, po sprogimo dar sugebėjo išsilaisvinti iš nuolaužų, tačiau mirė dėl patirtų sunkių sužalojimų.

Vietos gyventojai dienraščiui „Bild“ pasakojo, kad sprogimo smūgio būta stipraus. „Trenksmo garsas buvo labai stiprus, aplinkui viskas sudrebėjo. Tai buvo juntama net už kilometro,“ – sakė vienas vietinis. Kita rajono gyventoja sakė, kad „vibravo visos grindys.“

Berlyno kriminalinės policijos pareigūnai tyrė automobilio nuolaužas, vietoje dirbo ir išminuotojai. Aplinkinės gatvės buvo uždarytos. Miesto gyventojai ir svečiai kurį laiką buvo įspėjami vengti aplinkinių gatvių, užsidaryti langus.

Panašiau į organizuotą nusikalstamumą, o ne terorizmą

Dienraščio „Bild“ šaltinių teigimu, šis sprogimas yra ne teroristinis išpuolis, o organizuoto nusikalstamumo išdava.

spiegel.de pastebėjo, kad kol kas vietoje dirba tik kriminalinės policijos, o ne Saugumo atstovai, o tai suponuoja, kad kol kas neina kalba apie terorizmą. CNN eteryje reporteris pasakojo, kad kol kas nėra patvirtinta jokia įvykdyto nusikaltimo priežastis, o šalies didmiestyje Berlyne veikia ir kriminalinės, mafijinės grupuotės, tad priežasčių gali būti įvairių.