Tai pranešė transliuotojas DW, remdamasis Pabėgėlių reikalų tarnybos (LAF) atstovu, rašo „Ukrinform“.

Kaip pažymima, gaisras pabėgėlių centre, kuris yra buvusio Berlyno Tėgelio oro uosto teritorijoje, antradienį nusiaubė tūkstančio kvadratinių metrų plotą. Prieglaudoje gyveno 301 pabėgėlis iš Ukrainos. Vietos valdžia informavo, kad aukų nėra.

Berlyne sudegė prieglauda, kurioje gyveno šimtai ukrainiečių

Pasak priešgaisrinės tarnybos atstovo, sudegė pastatas, skirtas 380 žmonių, tačiau visi gyventojai spėjo laiku evakuotis.

Policija pranešė, kad keli žmonės galimai apsinuodijo dūmais, informuoja radijo stotis „rbb24“.

Žmonės taip pat buvo evakuoti iš keturių netoliese esančių laikinųjų pabėgėlių prieglaudų.

Pasak ugniagesių, gaisras į kitus pastatus neišplito. Sudegusios prieglaudos gyventojams suteiktas alternatyvus būstas, pareiškė LAF darbuotojai.

Buvusiame Tėgelio oro uoste įsikūręs pabėgėlių centras yra vienas didžiausių Vokietijoje. Jame galima laikinai apgyvendinti septynis tūkstančius žmonių. Šiuo metu jame apie 4,5 tūkst. pabėgėlių, daugelis jų ten gyvena jau ne vieną mėnesį.

Iš pradžių centras buvo skirtas tik žmonėms, bėgantiems nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą, tačiau dabar jis priima ir kitus prieglobsčio prašytojus.

Berlyne sudegė prieglauda, kurioje gyveno šimtai ukrainiečių

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, praėjusių metų lapkritį Vokietijos federalinių žemių atstovybė – Bundesratas – patvirtino Bundestago sprendimą pratęsti prieglobsčio prašytojų ukrainiečių apsaugos statusą iki 2025 metų kovo 4 d.

Šiuo metu Vokietijoje gyvena apie 1,1 mln. ukrainiečių, kurie atvyko į šalį nuo 2022 metų vasario 24 d. dėl Rusijos sukelto karo. Iš jų apie 350 tūkst. – vaikai ir jaunuoliai iki 18 metų amžiaus. Maždaug du trečdaliai suaugusių pabėgėlių yra moterys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją