„Mūsų reikalavimai Baltarusijos režimui nesusilpnėjo – tai, visų pirma, yra represijų nutraukimas... Baltarusijos žmonių likimas neturi ir negali būti pamirštas“, – Berlyne žurnalistams sakė U. Demmer.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Adebar savo ruožtu priminė, jog birželį Europos Sąjungos sankcijos Minskui jau buvo „rimtai sugriežtintos“.

Minint pernai rugpjūčio 9 dieną įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kurių rezultatų Berlynas nepripažįsta, metines, vokiečių diplomatijos vadovas Heiko Maasas pabrėžė, kad ši diena prieš metus tapo „lūžio tašku“ šalies istorijoje.

„Vokietija ir Europos Sąjunga palaiko Baltarusijos žmones, pasisakančius už pagarbą demokratinėms ir pagrindinėms žmogaus teisėms. Neleisime jų nutildyti. Teikiame ne tik politinę paramą, bet ir ėmėmės praktinės pagalbos pagal mūsų „Veiksmų planą Baltarusijos pilietinei visuomenei“, siekdami palaikyti žmones, patiriančius politinį persekiojimą“, – URM pareiškime cituojamas H. Maasas.

Baltarusijoje daugiau nei pusmetį tęsėsi masiniai protestai po ginčijamų prezidento rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskelbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Opozicija ir Vakarų demokratijos nepripažįsta tų rinkimų rezultatų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)