„Aš šiek tiek vėl atnaujinau santykius su prezidentu V. Putinu. Jis man gimtadienio proga atsiuntė 20 butelių degtinės ir malonų laišką. Aš jam atsakiau „Lambrusco“ buteliais ir taip pat maloniu laišku“, –sakė S. Berlusconi, remiantis garso įrašu, kurį antradienį paskelbė Italijos naujienų agentūros.

Taip žiniasklaidos magnatas davė suprasti, kad po Rusijos invazijos į Ukrainą atnaujino santykius su V. Putinu. Vis dėlto S. Berlusconi patikėtiniai tai kategoriškai paneigė. „S. Berlusconi papasakojo parlamentarams seną 2008 metų istoriją“, – pabrėžė antras pagal rangą partijos narys, buvęs Europos Parlamento vadovas Antonio Tajanis, kuris įvardijamas kandidatu užimti užsienio reikalų ministro postą rinkimus laimėjusios Giorgijos Meloni vyriausybėje. Ir pats S. Berlusconi vėliau patikino tik pasakojęs „seną istoriją“.

Centristinių partijų „Azione“ ir „Italia Viva“ frakcijos vadovas Matteo Richetti S. Berlusconi žodžius pavadino „keliančiais nerimą“. Jis kritikavo, kad dvi būsimosios valdančiosios partijos „Lega“ ir „Forza Italia“ ir toliau palaiko santykius su Maskva.

Nuo pirmojo jųdviejų susitikimo G8 viršūnių susitikime 2001 metais S. Berlusconi ir V. Putinas, ankstesniais tuomečio Italijos premjero duomenimis, puoselėja „tikrą, gilią ir nuoširdžią draugystę“. 2017-aisiais S. Berlusconi skrido į Maskvą švęsti 65-ojo V. Putino gimtadienio. Po Rusijos invazijos į Ukrainą vasarį S. Berlusconi teigė esąs „labai nusivylęs“. Tačiau interviu rugsėjį jis pareiškė, kad V. Putinas „buvo priverstas“ pradėti karą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją