Šarvuotis nusileido iš Gruševskio g. pusės ir važiuoja per specialiosios paskirties būrio „Berkut“ bei vidaus pajėgų karių gretas į Europos aikštės pusę.

Šarvuotis sustojo netoli „Dinamo“ stadiono, prie pirmos „Berkut“ užtvaros. Šimtai milicininkų susibūrė už jo, o ore tuo tarpu tirštėjo juodi dūmai nuo protestuotojų deginamų padangų.

Specialiosios paskirties dalinio „Berkut“ kariai atakavo Gruševskio gatvėje protestuojančius žmones. Jie išstūmė demonstrantus iš Europos aikštės.

Vidaus pajėgų ir „Berkut“ kariai stumia demonstrantus, kurie priartėjo prie pat karių užkardos. Jėgos struktūrų pareigūnai priartėjo prie barikados, nuo kurios anksčiau atsitraukė, prieš tai ją iš dalies išardė.

„Berkut“ pajėgos, prisidengusios metaliniais skydais apsiginklavusiais Vidaus pajėgų kariais, iš išlaisvintos teritorijos išneša akmenis, kuriuos protestuotojai išlupo iš grindinio. Dalis akmenų skrenda į mitingo dalyvių gretas.

Skydais prisidengę ir į liniją išsirikiavę milicininkai judėjo į priekį naudodami kurtinamąsias granatas ir ašarines dujas, pranešė AFP korespondentas.

Iš pradžių protestuotojai pakriko, bet paskui persigrupavo ir įsitraukė į intensyvius susirėmimus su milicija. Nukentėjusieji buvo keliami į greitosios pagalbos automobilius.

Šalmuoti milicininkai kai kuriuos protestuotojus mušė, į kai kuriuos – šaudė. Vaizdo transliacijos kadruose matyti, kaip „Berkut“ kariai sulaiko kelis žmones ir kaip juos spardo. Vienam sulaikytam asmeniui buvo nurengti viršutiniai drabužiai, jis buvo išvestas į Marinsko parko pusę.

Šis smurtas tikriausiai drastiškai padidins jau du mėnesius trunkančią Ukrainos politinę krizę.

Tačiau netoli trečiadienio įvykių vietos esanti pagrindinė protestų stovykla kol kas lieka nepaliesta.

„Berkut“ sumušė Gruševskio g. pagalbą teikusius gydytojus

Specialiosios paskirtis būrio „Berkut“ nariai nepaiso ir „Raudonojo kryžiaus“ ženklo – Gruševskio g. jie sumušė pagalbą teikusius medikus.

Apie tai pranešė „Еспресо.TV“ korespondentai, informuoja unian.net.
Primename, jog Kijevo Gruševskio g. „Berkut“ žiauriai muša protestuotojus, kuriuos tik pavyksta sučiupti.

„Еспресо.TV“, į „Berkut“ rankas žmones griauna ant žemės, spardo, muša lazdomis. Kai kuriais duomenimis, nuo jų nuplėšia viršutinius drabužius.

V. Janukovyčius ragina protestuotojus neklausyti „politinių radikalų“

Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius trečiadienį paragino protestuotojus neklausyti „politinių radikalų“ ir pareiškė užuojautą per susirėmimus žuvusių aktyvistų artimiesiems.

„Dar kartą prašau žmonių nepasiduoti politinių radikalų raginimams“, - sakoma V.Janukovyčiaus pareiškime.

„Dar ne per vėlu sustoti ir išspręsti konfliktą taikiomis priemonėmis“, - nurodo prezidentas.

Per naujausią smurto protrūkį Kijeve žuvo trys aktyvistai, kurių du buvo nušauti.

Žuvo trys žmonės

Kijeve per protestuotojų susirėmimus su saugumo pajėgomis trečiadienį buvo nušauti du aktyvistai, pranešė Generalinė prokuratūra.

Tai pirmosios aukos nuo pat protestų Ukrainoje pradžios prieš du mėnesius.

Prokurorai sakė, kad vieno aktyvisto lavonas su šautinėmis žaizdomis galvoje ir krūtinėje buvo rastas bibliotekoje, kuria aktyvistai naudojasi kaip ligonine. Netrukus po to buvo patvirtinta, kad rastas kitas lavonas su šautinėmis žaizdomis, priduriama pareiškime.

Protestuotojai tvirtino, kad aktyvistus nušovė milicijos snaiperiai, bet prokurorai to nepatvirtino.

Tuo tarpu protestų judėjimo medicinos centras pranešė, kad trečias aktyvistas žuvo nukritęs nuo 13 metrų aukščio futbolo stadiono „Dynamo Kyiv“ paradinių vartų kolonados viršaus. Stadionas yra netoli tos vietos, kur vyko protestai.