S. Mironovo manymu, Viktoras Janukovyčius „išdavė savo tautą“, nes „pro savo rūmų langus žiūrėjo, kaip žudomi beginkliai vaikinai iš „Berkut“, ir nieko nedarė.

„Mes matėme kadrus, kaip šiuos vaikinukus muša žvėriška minia, tie fašistai, kurie šiandien veržiasi į valdžią“, - teigęs S. Mironovas. Jis įtaria, kad Ukrainoje gali prasidėti „Berkut“ kovotojų ir jų šeimų persekiojimai, rašo lenta.ru.

Maža to, S. Mironovas pasiūlė suteikti Rusijos pilietybę visiems to norintiems ukrainiečiams, o ne tik Ukrainoje gyvenantiems rusams, kaip anksčiau siūlė liberaldemokratų lyderis Vladimiras Žirinovskis.

„Visiems Ukrainos piliečiams, norintiems tapti Rusijos piliečiais, turime suteikti galimybę paprastesne forma per šešis mėnesius gauti Rusijos pilietybę“, - teigė S. Mironovas. Ukrainoje iš viso gyvena 7 mln. rusų, pridūrė jis.

„Teisingos Rusijos“ vadovas taip pat paragino sušaukti uždarą Valstybinės Dūmos posėdį su Vidaus reikalų ministerijos, Federalinės saugumo tarnybos ir Užsienio reikalų ministerijos vadovais bei pamąstyti, kas „gali laukti mūsų slaviškojo pasaulio“. „Reikia liautis meilikavus ir pradėti ginti savo nacionalinius interesus bei mūsų bendrapiliečių gyvenimą Ukrainoje“, - teigė jis.

Kiek anksčiau vasario 23 dieną Astrachanės srities gubernatorius Aleksnadras Žilkinas pareiškė, kad yra pasirengęs „Berkut“ kovotojams suteikti politinį prieglobstį regiono teritorijoje.