Kaip praneša news.liga.net, incidento reportažas įkeltas į televizijos interneto svetainę. Girdisi, kaip „Berkut“ narys šaukia operatoriui: „Patrauk kamerą... pamatysiu – užmušiu.“

Lenkijoje Balstogės mieste veikiančios „Bielsat“ televizijos darbuotojai - žurnalistas ir operatorius – Čerkasų mieste Ukrainoje buvo žiauriai sumušti ir sulaikyti  Berkuto padalinių  kareivių, pranešė TVN 24.

TV Bielsat“ pirmadienio ryte pranešė, jog Ukrainos Berkuto padalinio aukomis tapo du lenkų televizijos darbutojai – žurnalistas Juras Vysockis ir teleoperatorius Sergiejus Marčukas.

Šis su galvos smegenų sutrenkimu atsidūrė ligoninėje, o jo draugas  - milicijos poskyryje. Lenkų operatorius visą susidūrimo eigą filmavo, tačiau po to jam buvo atimta visa nufilmuota medžiaga. Abiems taip pat atimti dokumentai.
   
Paskutiniais duomenimis, abu žurnalistai paleisti, tačiau  S. Marčukui susiųta 12 siūlių, o operatoriui – smarkiai sumuštas veidas.

Primename, jog sekmadienį prie Čerkasų srities administracijos apie 100 vietos gyventojų ir apie 100 Euromaidano aktyvistų surengė mitingą, per kurį į pastatą metė kelis Molotovo koktelius.

Tada iš pastato iššoko apie 300 „Berkut“ narių ir kitų teisėtvarkininkų. Įvyko susirėmimas. Liudininkų teigimu, žmones mušė, daugelį traumuotų išvežė grietosios pagalbos automobiliai.