Propagandinių Šiaurės Korėjos skrajučių pareigūnai aptiko oficialioje Pietų Korėjos prezidento Moon Jae In rezidencijoje. Apie tai pirmadienį, spalio 16 dieną, pranešė naujienų agentūra „Yonhap“, remdamasi Pietų Korėjos prezidento komplekso saugumo tarnybos atstovais.

Remiantis agentūros turimais duomenimis, dešimtys nedidelio formato lapelių buvo išmėtyti gretimose gatvėse ir pačios rezidencijos kieme. Skrajutėse reiškiama kritika Pietų Korėjai ir Jungtinėms Valstijoms dėl Pchenjanui kenkėjiškos politikos.

Propagandinės skrajutės iš Šiaurės Korėjos į Pietų Korėją patenka oro balionais ir bepiločiais skraidančiais aparatais, kuriuos reguliariai į kaimyninę šalį paleidžia Pchenjanas. Tai, kad propagandinės skrajutės pateko į prezidento rezidencijos teritoriją, beprecedentis atvejis.

Pietų Korėja jau kelerius metus taip pat vykdo analogišką propagandinę veiklą. Nevyriausybinių organizacijų atstovai reguliariai į Šiaurės Korėją siunčia oro balionus su agitacine medžiaga, miniatiūriniais radijo imtuvais, pinigais, įvairiais daiktais ir netgi maisto produktais.

Situacija Korėjos pusiasalyje ir toliau išlieka įtempta. Ji ypatingai paaštrėjo po to, kai liepą Pchenjanas įvykdė du tarpžemyninių balistinių raketų bandymus.