N. Bennetto biuras šeštadienį pranešė, kad abi pusės susitarė dėl perdavimo datos. Numatoma, kad B. Netanyahu ir jo šeima paliks Jeruzalėje esančią rezidenciją iki liepos 10 dienos.

Iki tol rezidencijoje nebus organizuojami oficialūs susitikimai. Oficialus perdavimas įvyks liepos 11 dieną.

Izraelio dienraštis „Haaretz“ rašė, kad N. Bennettas norėjo B. Netanyahu ir jo šeimai suteikti „pereinamąjį laikotarpį“, buvusiam lyderiui gyvenus šioje rezidencijoje 12 metų.

Net ir po to, kai N. Bennettas tapo naujuoju premjeru, B. Netanyahu rezidencijoje priėmė JAV ambasadorę Nikki Haley. Tokį žingsnį žiniasklaida sukritikavo kaip nepagarbų.

Paskutinį kartą, kai B. Netanyahu turėjo palikti oficialią rezidenciją po pralaimėjimo 1999 m. rinkimuose, tai padaryti jis užtruko šešias savaites. Tuo metu jo įpėdinis Ehudas Olmertas užtruko vos šešias dienas, kad perleistų pastatą.

Anot žiniasklaidos, naujasis premjeras N. Bennettas ketina naudoti jam suteiktą erdvę daugiausia oficialiems susitikimams, o jis pats kartu žmona ir keturiais jų vaikais toliau gyvens savo namuose netoli Tel Avivo esančiame Rananos mieste.

Naujoji Izraelio vyriausybė, kurią sudaro aštuonių partijų koalicija, prisiekė praėjusią savaitę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)