Didžioji Britanija, penkta pagal dydį pasaulio ekonomika, Europos Sąjungą ketina palikti kovo 29 dieną, bet šalies premjerės Theresos May pasitraukimo susitarimas buvo atmestas įstatymų leidėjų, paliekant atvirą netvarkingo „Brexito“ galimybę.

Antradienį parlamentas balsuos dėl daugelio pakeitimų, Jungtinei Karalystei susiduriant su giliausia politine krize per pusę amžiaus, kai šalis sprendžia, kaip, arba netgi ar, pasitraukti iš Europos projekto, prie kurio ji prisijungė 1973 metais.

„Galime priimti teisės aktą ir, manau, tai padarysime, nepaisant visko, mes palaikome labai stiprius ryšius su Europos Sąjungos draugais ir kaimynais, tad esu visiškai tikra, kad jeigu prireiks poros papildomų savaičių, tai bus įmanoma“, - naujienų tarnybai BBC sakė A. Leadsom.

Tačiau Th. May biuro atstovė spaudai patikino, kad vyriausybės pozicija nepasikeitė.

„Nesvarstome 50-ojo straipsnio išplėtimo ir esame įsipareigoję daryti viską, ko reikia, kad įstatymų knygos būtų parengtos mūsų pasitraukimui iš Europos Sąjungos šių metų kovo 29 dieną“, - sakė atstovė spaudai.

Nežinomybė dėl „Brexito“ be sutarties paskatino kai kurias įmones įspėti apie grėsmes darbo vietoms ir investicijoms Didžiojoje Britanijoje. Dėl jo gali sutrikti maisto ir vaistų tiekimas, gamyba ir transportavimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)