Kaip praneša antradienį portalas „eurointegration“, tai pareiškė Serbijos užsienio reikalų ministras Ivica Dačičius.

„Reikalaujame, kad Moldova nedelsdama pateiktų visą turimą informaciją, nes mes tokių pranešimų iš Moldovos iki šiol nesame gavę“, – sakė Serbijos diplomatijos vadovas.

Jis pridūrė, kad Serbija negali į tai nereaguoti, nes tokia informacija kenkia šalies reputacijai, o Serbijos piliečių dalyvavimas ginkluotuose konfliktuose užsienyje užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

„Aš daviau nurodymą mūsų akredituotam ambasadoriui Kišiniove nedelsiant prašyti Moldovos užsienio reikalų ministeriją paaiškinti Moldovos prezidentės pasisakymus, taip pat skubiai pateikti mums visą informaciją apie žmones, kurie, kaip įtariama, prisidėjo prie šių smurtinių veiksmų“, – pabrėžė I. Dačičius.

Neseniai surengtame ES viršūnių susitikime Briuselyje prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Ukrainos žvalgyba perėmė Kremliaus planus įvesti savo kontrolę Moldovoje ir kad jis nedelsdamas perdavė visą informaciją savo kolegei prezidentei Maiai Sandu.

Pirmadienį M. Sandu per specialią spaudos konferenciją atskleidė Ukrainos perduotas detales. Pasak jos, Kremlius rengia ardomuosius veiksmus, siekdamas įvykdyti šalyje valstybės perversmą. Tam jis pasitelkia karinės patirties turinčius diversantus iš Rusijos ir Baltarusijos, taip pat iš Serbijos ir Juodkalnijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją