ES ketvirtadienį paskelbė sankcijas „Belavia“ dėl įtarimų, kad šios gabeno į Baltarusiją migrantus ir taip reikšmingai prisidėjo prie krizės, skirtos destabilizuoti Europos šalis, kurstymo. Naujosios sankcijos reiškia, kad ES kompanijos dabar negali šioms oro linijoms nuomoti lėktuvų.

„Dėl paskelbtų ribojimų oro linijos buvo priverstos sumažinti savo lėktuvų parką“, – teigiama „Belavia“ pranešime, kuriame priduriama, kad bendrovė dabar turi 15 orlaivių. Oro linijos nepatikslino, kurie lėktuvai nebepriklauso jos parkui – anksčiau jos eksploatavo 14 „Boeing“ ir 15 „Embraer“ lėktuvų.

Praėjusių metų pabaigoje, turimais duomenimis, bendrovei priklausė 5 „Embraer“ ir 8 „Boeing“ orlaiviai ir dar tiek pat orlaivių oro linijos nuomojosi. Viena pagrindinių „Belavia“ nuomojamų lėktuvų tiekėja buvo kompanija „Air Lease Corporation“ (ALC).

Vienintelės 9,5 mln. gyventojų turinčios Baltarusijos oro linijos teigė ketinančios atkurti savo lėktuvų parką įsigydamos daugiau lėktuvų ir taip pat išsinuomosiančios jų iš ES neįsikūrusių bendrovių.

„Belavia“ orlaiviams šiuo metu draudžiama įskristi į beveik visą Europos oro erdvę. Atitinkamas draudimas buvo paskelbtas kilus tarptautiniam pasipiktinimui, kai baltarusių valdžios institucijų nurodymu šalyje buvo priverstinai nutupdytas „Ryanair“ lėktuvas ir sulaikytas juo skridęs disidentas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją