26 metų sprinto superžvaigždė palūžo, kai magistrato teisėjas Desmondas Nairas paskelbė jam vienintelį kaltinimą - nužudžius savo draugę, manekenę Reevą Steenkamp.

Abiejų kojų žemiau kelių neturintis sportininkas, kuris buvo praėjusių metų Londono olimpiados didvyris, sėdėjo susikūprinęs ir aiškiai verkė, kai D.Nairas svarstė, ar leisti transliuoti teismo posėdį.

Žiūrovų vietose buvę giminaičiai bergždžiai bandė guosti aukso medalininką.

Kaltintojai tvirtina, kad sprinteris yra kaltas dėl tyčinės žmogžudystės, už kurią galėtų būti skirtas kalėjimas iki gyvos galvos.

D.Nairas apžvelgė kaltintojų argumentus ir paskelbė, jog svarstymas dėl O.Pistoriaus paleidimo už užstatą atidedamas iki antradienio, kad gynyba turėtų daugiau laiko pasirengti.

O.Pistorius, pernai patekęs į istoriją kaip pirmasis abiejų kojų neturintis sportininkas, dalyvavęs olimpiadoje, kaip įtariama, šviesiaplaukę manekenę nušovė iš 9 mm pistoleto, registruoto savo vardu. Kulkos jai pataikė į galvą ir ranką; R.Steenkamp mirė ketvirtadienį paryčiais.

PAR žiniasklaida penktadienį pranešė, kad parolimpinio ir olimpinio bėgimo takelio žvaigždė į savo draugę keturis kartus šovė per vonios duris.

Sprinteris penktadienio naktį praleido už grotų, jam buvo atlikti alkoholio, DNR ir kiti testai. Teismo ekspertai dar tęsia darbą nusikaltimo vietoje - jo namuose viename turtingųjų rajone Pretorijoje.

Oscaras Pistorius atvesdintas į teismą
O.Pistorius, kuriam abi kojos žemiau kelių yra amputuotos ir kuris dėl anglies pluošto protezų vadinamas „bėgiku ašmenimis“, į Pretorijos magistrato teismą buvo atvežtas policijos mikroautobusu. Galvą jis dengė švarku.

O.Pistorius, kuris pernai pateko į istoriją kaip pirmasis abiejų kojų neturintis sportininkas, dalyvavęs olimpiadoje, tikriausiai sieks paleidimo už užstatą, bet policija yra sakiusi, kad tam nepritars.

Jis kaltinamas nužudęs savo draugę, šviesiaplaukę manekenę Reevą Steenkamp, į kurią keturis kartus buvo šauta iš 9 mm pistoleto, registruoto O.Pistoriaus vardu. Kulkos jai pataikė į galvą ir ranką; ji mirė ketvirtadienį paryčiais.

Sprinteris penktadienio naktį praleido už grotų, jam buvo atlikti alkoholio, DNR ir kiti testai. Teismo ekspertai dar tęsia darbą nusikaltimo vietoje - jo namuose viename turtingųjų rajone Pretorijoje.

Advokatas Kenny Oldwage'as sakė, kad jo klientas laikosi "labai gerai, žinoma, yra susijaudinęs, bet (jam viskas) gerai".

Policija skeptiškai įvertino pradinius pranešimus, kad O.Pistorius savo 29 metų draugę nušovė palaikęs ją įsibrovėliu.

Policiją į jo namus maždaug 4 val. ryto iškvietė kaimynai, kurie girdėjo šūvius. Jis yra vienintelis bylos įtariamasis.