Taip apie M. Romney iki šiol nėra atsiliepęs nė pats B. Obama. B. Obama nusipelnė antrosios kadencijos, pabrėžė B. Klintonas.

B. Clintonas "beprotišku" pavadino M. Romney ir respublikonų Kongrese ginamą ekonomikos modelį. Pasak jo, yra dvi didelio nedarbo ir silpnos konjunktūros JAV priežastys. Pirmoji yra skolų krizė euro zonoje, "kurios mes negalime kontroliuoti". Antrąja priežastimi buvęs prezidentas paminėjo M. Romney ir jo respublikonus, kurie pasisako už "europietišką" griežto taupymo kurso ekonominę politiką.

Ekonominė JAV padėtis laikoma lemiamu veiksniu B. Obamos šansui lapkritį būti perrinktam antrajai kadencijai. Prezidentas ir jo Demokratų partija Kongrese su milijardine konjunktūros programa mėgino išvesti šalį iš krizės. M. Romney tuo tarpu dideles valstybės išlaidas vadino "europietišku socializmu" ir B. Obamos kelią pavadino žlugusiu.

B. Clintonas pirmadienio vakarą dalyvavo trijuose aukų rinkimo B. Obamos kampanijai renginiuose.

B. Clintonas vadovavo JAV nuo 1993 iki 1999 metų. Jis buvo pirmasis demokratas nuo 1950-ųjų, kuriam pavyko išbūti Baltuosiuose rūmuose dvi kadencijas. Demokratų partijoje jis vis dar yra labai populiarus.