Charlesas ir Te'Andrea Wilsonai išsirinko santuokos datą ir išsiuntė svečiams kvietimus, tačiau likus dienai iki vestuvių Kristal Springso Pirmojoje baptistų bažnyčioje jos pastorius pareiškė, jog ceremonija neįvyks. Daugiausia baltaodžių lankomos bažnyčios pastorius pareiškė, kad keletas bažnyčios atstovų išreiškė aršų pasipriešinimą juodaodžių santuokai čia ir jam, esą, gresia atleidimas, jeigu surengs ceremoniją.

Misisipės valstijos sostinės Džeksono priemiestyje Kristal Springse gyvena apie penki tūkstančiai žmonių. Bažnyčia čia atsirado 1883 metais ir nuo pat jos įkūrimo čia nebuvo sutuokta nė viena juodaodžių pora.

Nuolatinis minėtos bažnyčios lankytojas Ch. Wilsonas stebisi: „Santuoka yra krikščioniška ceremonija. O kur čia krikščionybė? Kartu su mumis į bažnyčią vaikščiojo mano devynerių dukra. Kaip pasakyti devynmetei „Mes negalime čia susituokti, brangute, nes mes juodaodžiai“? Aš kaltinu Kristal Springso Pirmąją baptistų bažnyčią, aš kaltinu tuos jos narius, kurie žinojo ir save vadina krikščioniais, tačiau drąsiai tam nepasipriešino. Manau, kad tai buvo akivaizdi rasinė diskriminacija“.

Baltaodis pastorius Stanas Weatherfordas aiškina: „Anksčiau čia niekada to nėra buvę, taigi kuriamas naujas precedentas ir atsirado tokių, kurie į tai sureagavo“. Pastorius tvirtina norėjęs surengti ceremoniją, tačiau galiausia ryžosi kompromisui ir nusprendė padaryti tai kažkur kitur. Liepos 21 dieną jis sutuokė porą daugiausia juododžių lankomoje netoliese esančioje bažnyčioje.

Kristal Springso Pirmosios baptistų bažnyčios narė 37 metų Casey Kitchens prisipažįsta, kad ji ir dauguma parapijiečių jaučia gėdą dėl bažnyčios atsisakymo sutuokti juodaodžių porą. Moteris tikina, kad dauguma tikinčiųjų nieko apie tai nežinojo.

„Šį sprendimą priėmė maža, labai maža žmonių grupė. Man labai gėda, kad mano bažnyčia taip pasielgė. Negaliu suvokti, kodėl. Kaip nesąžiningą. Kaip neteisinga. Tai tiesiog klaida“.

Misisipės baptistų konvencijos vykdantysis direktorius Jimas Futralas tikino: „Tai neatspindi Viešpaties ir Misisipės baptistų dvasios. Tai tik žingsnis atgal, tai liūdina“.