Rugsėjo 3 d. oficialioje Ukrainos gynybos ministerijos socialinių tinklų paskyroje paskelbtame vaizdo įraše užfiksuota, kaip sunaikinamas Rusijos patrulinis laivas KS-701 („Tunets“ klasės).

Legendinis „Bayraktar“ jį atakavo kariams laipinantis į sausumą.

Turkijos bepiločiai „Bayraktar TB2“ suvaidino esminį vaidmenį atremiant rusų agresiją karo pradžioje ir leido ukrainiečių daliniams sustabdyti priešo šarvuotosios technikos kolonas. Tiesa, po to šie dronai praktiškai pradingo – Rusijos pajėgoms įsitvirtinus gynybinėse pozicijose, sąlygos pasidarė netinkamos naudoti „Bayraktar TB2“.


Po ilgos pertraukos turkų gamybos bepiločiai vėl pasirodė mūšio lauke. Tai gali reikšti, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pastangos metodiškai naikinti rusų priešlėktuvinės gynybos sistemas, atsargų tiekimo kelius ir šaudmenų sandėlius, vykdant jau tris mėnesius trunkantį kontrpuolimą, duoda rezultatų, rašo „Forbes“.

Sekmadienį, rugsėjo 3 d., pasirodė vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kaip „Bayraktar TB2“ stebi Juodosios jūros pakrantėje esantį patrulinį katerį, iš kurio Rusijos kariai lipa į krantą, ir sunkvežimį „Ural“ pietinėje šalies dalyje, ir paskui juos sunaikina.

„Bayraktar TB2“ sugrįžimas į mūšio lauką reiškia du dalykus, pažymi „Forbes“ korespondentas, besispecializuojantis karinėje technikoje.

Kyjivui pavyko atkurti „Bayraktar TB2“ flotilę, kurią iš pradžių sudarė maždaug 70 dronų, bet daug jų numušė Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos, o Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų efektyvumas pietinėje fronto dalyje gerokai sumažėjo dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)