Masyvi metalinė sija į rytus nuo miesto vykdomame statybos projekte vėlyvą pirmadienio popietę nuvirto ant žemės ir užklupo nieko neįtariančius pėsčiuosius bei vairuotojus. Siekiant sumažinti eismo spūstis, Bankoke vykdomi pakeltų greitkelių statybos projektai.

Nelaimių prevencijos departamento paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip didžiulė metalinė platforma, sujungta su nebaigtomis tiesti greitkelio dalimis, susvyruoja ir nuvirsta ant žemės.

Mažiausiai vienas žmogus žuvo, aštuoni buvo sužeisti, pranešė policija. „Kol kas nežinome, kas sukėlė nelaimę“, – vėlai pirmadienį įvykio vietoje žurnalistams sakė Bankoko gubernatorius Chadchartas Sittipuntas. Jis pridūrė, kad kol kas nėra informacijos apie dingusius žmones, keturių sužeistųjų būklė sunki. Jo teigimu, prieš pradėdami darbus gelbėtojai lauks, kol inžinieriai išnagrinės griūtį.

Gelbėtojo internete pasidalytame vaizdo įraše buvo matyti griūties padariniai, sukrėsti gyventojai ir praeiviai, girdėti sirenos, matosi gatvę užtvėrusi nugriuvusi sija ir jos nugriauta dar statomo greitkelio dalis, taip pat nuolaužose knibždantys gelbėtojai ir iš po jų vos matomi sutraiškyti furgonai bei automobiliai.

Statybų saugos standartai Tailande prasti, nelaimės statybose dažnos, statybininkams mokama mažai. 2016 m. sugriuvus statomam pastatui žuvo mažiausiai 13 žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją