Vienas žmogus žuvo, kai policija pradėjo šaudyti į opozicijos aktyvistus, kai šie, pasak pareigūnų, puolė balsavietę Banšchalio mieste pietinėje šalies dalyje.

„Vienas žmogus žuvo nuo šautinių žaizdų. Šaudyti mums teko savigynos sumetimais“, – agentūrai AFP pareiškė vietos policijos viršininkas Mohammadas Kamalis Hossainas (Mohamadas Kamalis Hosainas).

Dar vienas aktyvistas, palaikantis valdančiąją partiją „Liaudies lyga“ („Awami League”), mirė po to, kai per susirėmimus Rangamatyje šalies pietryčiuose buvo sumuštas opozicijos šalininkų.

„Jis mirė pakeliui į ligoninę“, – pareiškė vietos policijos viršininkas Najibulas Islamas.

Policijos patvirtintais duomenimis, per smurto protrūkius, susijusius su sekmadienį vykstančiais rinkimais, kuriuos, kaip manoma laimės ministrė pirmininkė Sheikh Hasina – o jai tai bus jau rekordinė ketvirtoji kadencija, – žuvo jau šeši žmonės.

Rinkimų kampaniją aptemdė Liaudies lygos šalininkų ir pagrindinės opozicinės Bangladešo nacionalistų partijos (BNP) aktyvistų susirėmimai.

Pati BNP tvirtina, jog nuo lapkričio 8 dienos, kai buvo paskelbta apie parlamento rinkimus, kurie yra vienuoliktieji nuo šalies nepriklausomybės paskelbimo 1971 metais, žuvo aštuoni jos aktyvistai.