Ketvirtadienį paryčiais J. Trappe`as pakilo iš Meino valstijos Karibu miesto, tvyrant tirštam rūkui.  

Anksčiau su helio balionais jis yra sėkmingai perskridęs Alpių kalnus ir Lamanšo sąsiaurį. J. Trappe`as, vienos informacinių technologijų įmonės skyriaus vadovas iš Šiaurės Karolinos, savo epinę 4 tūkst. km kelionę į Europą tikėjosi užbaigti per šešias dienas.   

Tačiau nuo pakilimo praėjus vos kelioms valandoms, jo skrydžio projektą prižiūrinti komanda patvirtino, kad piloto skrydis nutrūko ir jis ruošiasi grįžti namo.

„Gaila, bet Jonathanas buvo priverstas anksti atsisakyti savo sumanymo, kai virš Niufaundlando susidūrė su techniniais sunkumais“, - teigiama pranešime. 

„Tačiau džiaugiamės galėdami pranešti, kad jis yra gyvas ir sveikas“. 

 „Metų metai svajonių“

Nuotykių ieškotojas mėnesių mėnesiais laukė palankaus vėjo, kad galėtų pradėti savo kelionę.

„Oras yra absoliučiai pats pavojingiausias faktorius“, - sakė jis, iki pakilimo likus vos kelioms minutėms.

„Tai vienintelis dalykas, kuris mane perneš, tačiau prastos oro sąlygos gali sugadinti mano bandymą ar net sukelti grėsmę mano gyvybei“, - pažymėjo jis. 

Trečiadienio vakarą pripildyti balionus helio dujomis padėjo apie 150 savanorių. Auštant J. Trappe`as pakilo aukštyn iš mažojo beisbolo lauko Karibu mieste netoli pasienio su Kanada. Jį lydėjo gelbėjimosi valtis - tam atvejui, jei tektų leistis ant vandens.

Ketvirtadienio popietę socialiniame tinkle „Facebook“ pilotas paskelbė žinutę: „Ramiame danguje, virš didžiosios Šv. Lauryno įlankos, skrendu daugiau kaip 50 km/h greičiu savo mažojoje geltonos spalvos irklinėje valtyje, 5400 m aukštyje“.   

J. Trappe`as rėmėsi orų prognoze iš to paties meteorologo, kuris pernai konsultavo Felixą Baumgartnerį, iššokusį parašiutu iš kosmoso. 

Prieš pradėdamas savo skrydį J. Trappe`as sakė, kad „jam reikėjo dvejų metų darbo ir dar daugiau svajojimo metų“, kad pasirengtų šiai kelionei. 

„Mano širdis ilgai neištvertų, mušdama taip, kaip dabar“, - rašė jis savo tinklalapyje.  

„Laukiau epinio iššūkio – galbūt tokio, kuris iš tiesų pranoktų mano galias – ir pakeičiau visą savo gyvenimą, kad jis įvyktų“.

„Penki žmonės žuvo, mėgindami perskristi šiuos vandenis balionu, ir du ne pilotai pradingo vandenynuose, skrisdami su helio balionais“, - sakė jis.