Viena garsiausių Donaldą Trumpą remiančių afroamerikiečių atsisakiusi prezidento patarėjo posto, buvo išlydėta iš Baltųjų rūmų teritorijos, sakė du ten dirbantys pareigūnai, nenorėję skelbti savo pavardžių.

Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders trečiadienį sakė, kad O. Manigault Newman atsistatydinimas įsigalios 2018 metų sausio 20 dieną, kai bus suėję metai po D. Trumpo inauguracijos.

„Linkime jai geriausios kloties būsimuose darbuose ir esame dėkingi už jos tarnybą“, – sakė S. Sanders.

Prezidentas su ja atsisveikino tviteryje: „Omarosa, ačiū tau už tarnybą! Linkiu tolesnės sėkmės.“

O. Manigault Newman buvo prezidento padėjėja ir Baltųjų rūmų Ryšių su visuomene tarnybos komunikacijų direktorė. Tačiau jai vadovaujant biuras silpo ir Baltųjų rūmų administracijos vadovas Johnas Kelly buvo užsiminęs, kad laukia pokyčiai, įskaitant jos atleidimą, sakė minėti du pareigūnai, neturintys įgaliojimų viešai kalbėti personalo klausimais.

Vien vardu dažniausiai vadinama O. Manigault Newman antradienį vakare buvo išlydėta iš Baltųjų rūmų, tačiau jai buvo leista įteikti atsistatydinimo pareiškimą.

JAV slaptoji tarnyba, kuri rūpinasi prezidento saugumu, trečiadienį „Twitter“ parašė, kad nedalyvavo nutraukiant jos įgaliojimus ar išlydint ją iš teritorijos. Kai kuriuos pranešimuose buvo sakoma, kad Slaptosios tarnybos pareigūnai išvesdino O. Manigault Newman iš komplekso.

Slaptoji tarnyba tik patvirtino, kad nutraukė jos leidimo patekti į kompleksą galiojimą.

Tikimasi, kad O. Manigault Newman pasitraukimas yra tik atsistatydinimų bangos pradžia. Kitų metų pradžioje taip pat pasitrauks patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotoja Dina Powell.

Kolegoms dažnai kildavo klausimų, ką veikia viena garsiausių afroamerikiečių D. Trumpo administracijoje, gaudama 179 700 JAV dolerių metinį atlygį.

O. Manigault Newman būdavo matoma prezidentinėse fotosesijose, Baltųjų rūmų koridoriuose ir kartais spaudos konferencijų salėje, tačiau jos vaidmuo Ryšių su visuomene tarnyboje buvo neaiškus.

O. Manigault Newman aktyviai veikė D. Trumpo rinkimų kampanijos metu, taip pat dirbo su valdžios perėmimo komanda.

Ši buvusi D. Trumpo realybės šou „Mokinys“ (The Apprentice) pirmojo sezono žvaigždė jau seniai nepatiko keliems aukštiems Vakarų sparno pareigūnams, tarp jų – J. Kelly ir prezidento patarėjui bei žentui Jaredui Kushneriui.

J. Kelly, jūrų pėstininkų atsargos generolas, kuris užsibrėžė griežtinti Baltųjų rūmų darbą ir racionalizuoti tai, kaip D. Trumpas gauna informaciją, padėjėjams yra pasakęs, kad nori sumažinti Baltųjų rūmų pareigūnų su neaiškiomis pozicijomis ir pareigomis skaičių.

J. Kelly atėmė iš O. Manigault Newman teisę kada panorėjus užeiti į Ovalųjį kabinetą. Pirmaisiais D. Trumpo administracijos darbo mėnesiais padėjėjai užeidavo į susirinkimus ir iš jų išeidavo, bet J. Kelly tokią praktiką išgyvendino. Ji taip pat erzino J. Kelly tuo, kad kartais apeidama jį pakišdavo prezidentui naujienų pranešimų.

O. Manigault Newman palaikė artimus santykius su prezidentu, nors jis kartą per savo realybės šou buvo jai ištaręs garsiąją frazę „Jūs atleista!“. Balandį jį savo vestuves surengė D. Trumpo viešbutyje už kelių kvartalų nuo Baltųjų rūmų.

Ji mokėjo provokuoti prieštaringus vertinimus.

Viena Baltuosiuose rūmuose dirbanti reporterė afroamerikietė anksčiau šiais metais apkaltino O. Manigault Newman fiziniu ir žodiniu bauginimu, įskaitant perspėjimą, kad Baltieji rūmai „veda bylas“ apie juodaodžius žurnalistus. Baltieji rūmai neigė, kad kaupia tokią informaciją.

O. Manigault Newman pasirodymas Nacionalinės juodaodžių žurnalistų asociacijos suvažiavime Naujajame Orleane rugpjūčio mėnesį per diskusiją apie policijos darbą juodaodžių bendruomenėse virto susirėmimu su diskusijai vadovavusiu televizijos laidos vedėju.

Trečiadienį O. Manigault Newman neatsakė į skambučius ir SMS žinutes su prašymais pakomentuoti.

Apie jos atsistatydinimą pranešta netrukus po to, kai paaiškėjo, kad ji rengė mergvakarį Baltuosiuose rūmuose.