„Manau, kad federalinė vyriausybė padengs visus šio tilto atstatymo kaštus, – sakė jis antradienį spaudos konferencijoje Vašingtone. – Ir aš tikiuosi, kad Kongresas parems mano pastangas“.

J. Bidenas teigė pažadėjęs Merilendo gubernatoriui Wesui Moore‘ui imtis visų priemonių, kad tiltas būtų atstatytas, o Baltimorės uostas, esantis iš karto už tilto, „kiek įmanoma žmogiškai greičiau“ vėl atidarytas.

Prieš tai uosto administracija iki atskiro sprendimo sustabdė laivybą.

Naktį į antradienį konteinerinis laivas rėžėsi į keturių juostų ir daugiau kaip 2,5 km ilgio tiltą Merilende – šis tada sugriuvo.

Antradienio vidudienį (vietos laiku) iš oro ir vandenyje buvo ieškoma šešių žmonių. Du prieš tai buvo išgelbėti.

J. Bidenas sakė, kad meldžiasi už aukas ir jų artimuosius. „Žinau, kad kiekviena minutė tokiomis aplinkybėmis atrodo kaip visas gyvenimas, – kalbėjo prezidentas ir gyrė besitęsiančias gelbėtojų pastangas. – Mums kartu tai pavyks“.

Anot J. Bideno, Baltimorės uostas yra vienas svarbiausių JAV jūrų transporto mazgų, ypač lengvųjų automobilių ir mažų sunkvežimių importo ir eksporto srityje. Kasmet per uostą pergabenama apie 850 000 transporto priemonių. Nuo to priklauso apie 15 000 darbo vietų.

Francis Scott Key tiltas taip pat yra svarbi transporto arterija rytinėje JAV pakrantėje. Pasak J. Bideno, iki incidento per tiltą kasdien pravažiuodavo apie 30 000 transporto priemonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją