„Jie nepateikė jokių įrodymų, kad jis padarė ką nors bloga, – žurnalistams trečiadienį pareiškė J. Bideno spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre. – Taip yra todėl, nes prezidentas nepadarė nieko bloga.“

Atstovų rūmų pirmininkas respublikonas Kevinas McCarthy pasidavė dideliam kraštutinės dešinės bendrapartiečių spaudimui ir antradienį leido pradėti apkaltos tyrimą. Atstovų rūmų respublikonai kaltina demokratą J. Bideną neva „melavus“ amerikiečiams apie savo sūnaus Hunterio verslo sandorius užsienyje.

Tačiau K. Jean-Pierre akcentavo, kad respublikonai neturi užtektinai paramos, jog per balsavimą Atstovų rūmuose būtų pritarta atitinkamam tyrimui. „Net Atstovų rūmų respublikonai yra sakę, kad įrodymų nėra“, – tikino atstovė ir pažymėjo, kad visa tai tėra „politinis triukas“.

Apie apkaltos tyrimą pranešta fiksuojant žemą J. Bideno populiarumą prieš kitąmet vyksiančius prezidento rinkimus, kuriuose dabartinis JAV vadovas gali vėl susiremti su eksprezidentu Donaldu Trumpu.

Hunteris Bidenas ir jo verslo sandoriai Ukrainoje ir Kinijoje jau kurį laiką yra respublikonų akiratyje. Teisingumo departamento specialusis advokatas šiuo metu atlieka tyrimą dėl H. Bideno, tačiau jame dėmesys skiriamas įtarimams galimu mokesčių vengimu. Nepaisant to, H. Bidenas nėra susilaukęs oficialių kaltinimų, susijusių su savo verslo reikalais. Nėra pasirodę jokių patikimų įrodymų, kurie paliudytų prezidento ryšius su kokia nors neteisėta veika.

Tačiau tyrimas dėl apkaltos gali nukreipti Baltųjų rūmų dėmesį ir suteikti respublikonams naujos medžiagos atakoms prieš 2024 m. lapkritį vyksiančius rinkimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją