Taip teigiama Baltųjų rūmų spaudos sekretorės Karine Jean-Pierre pareiškime.

„Eilę mėnesių administracija kartu su dvipartine senatorių grupe rengia nacionalinio saugumo susitarimą, kuris užtikrintų mūsų sienos apsaugą ir paramą Ukrainos bei Izraelio žmonėms“, – sakė ji, pridurdama, kad „tuo metu, kai turi būti priimtas teisės aktas, Atstovų Rūmų respublikonai sugalvojo savo naujausią cinišką politinį manevrą“.

Pasak K. Jean-Pierre, „Izraelio saugumas turėtų būti šventas dalykas, o ne politinis žaidimas“.

J. Bideno administracija griežtai nepritaria „šiam triukui, kuris niekaip nepadeda apsaugoti sienos, niekaip nepadeda Ukrainos žmonėms apsiginti nuo Putino agresijos ir atima humanitarinę pagalbą iš palestiniečių civilių, daugiausia moterų ir vaikų, kurią izraeliečiai parėmė atidarydami privažiavimo kelią“, – sakoma pareiškime.

Atstovų Rūmų respublikonai turėtų bendradarbiauti su demokratais, kaip tai daro administracija ir Senatas, sprendžiant šiuos skubius nacionalinio saugumo klausimus, pridūrė K. Jean-Pierre.

Anksčiau Atstovų Rūmų pirmininkas Mike‘as Johnsonas pažadėjo, kad kitą savaitę Atstovų Rūmai surengs balsavimą dėl teisės akto, kuriuo būtų paspartinta 17,6 mlrd. JAV dolerių saugumo pagalba Izraeliui be jokių išankstinių sąlygų, o tai greičiausiai apsunkins Senato lyderių pastangas sutelkti paramą platesniam paketui, apimančiam sienos apsaugos priemones ir pagalbą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją