Pasak teisingumo viceministrės Alos Bodak, pataisos parengtos siekiant išvengti interesų konflikto valstybės tarnyboje ir atsižvelgus į Konstitucinio Teismo rekomendacijas dėl atitinkamo Lenkijos įstatymo, praneša "BelaPAN".

Pataisomis draudžiama valstybės tarnautojams naudotis užsienio šalių teikiamomis lengvatomis dėl politinės, religinės ar tautinės priklausomybės, taip pat gauti dokumentus, kurie tokias lengvatas suteikia.

Lenko kortą ar panašius dokumentus turintys valstybės tarnautojai turės juos atiduoti į savo darbovietės personalo skyrių, o to nepadariusieji gali būti atleisti iš darbo.

Nors Lenko kortos atsiradimas sukėlė daug diskusijų ir Lietuvoje, 2009 metais Seimas nepalaikė iniciatyvos kreiptis į Konstitucinį Teismą, ar tokio užsienio valstybės dokumento turėjimas yra suderinamas su Seimo nario statusu. Tuomet buvo žinoma, kad Lenko kortą turėjo du parlamentarai, atstovaujantys Lietuvos lenkų rinkimų akcijai - Valdemaras Tomaševskis ir Michalas Mackevičius.

2007 metais Lenkija įstatymu įvedė Lenko kortą kaip asmens dokumentą, patvirtinantį lenkų kilmę ir suteikiantį lengvatų lenkams, gyvenantiems ne Lenkijoje.

Be kita ko, asmenų, turinčių Lenko kortą, vaikai įgyja vienodas teises į mokslą ir stipendijas, kaip ir Lenkijos piliečiai.