"Tai pas jį terorizmo abėcėlės mokėsi mūsų opozicija", - skambėjo balsas už kadro.

"A.Butkevičiaus biografija mums žinoma. Prieš sėsdamas į demokratišką kalėjimą už banalų kyšį, šis ponas anksčiau parodė nemenkus savo organizacinius sugebėjimus ir per trumpą laiką Lietuvoje sukūrė daugiatūkstantinius gerai ginkluotus būrius", - rašo valstybiniai Baltarusijos laikraščiai.

  • Laiškų akcija - neįgyvendinta

    Buvo žaidžiantysis treneris

    A.Butkevičius dirbo Baltarusijos opozicijos rinkimų kampanijos štabe. Savo vaidmenį jis apibūdino kaip žaidžiančiojo trenerio.

    Rytoj įvyksiantys Baltarusijos prezidento rinkimai parodys, kiek sėkminga buvo lietuvio pasiūlyta strategija. Tiesa, įgyvendinti pavyko tik mažą sumanymų dalį.

    Per rinkimų kampaniją A.Butkevičių baltarusiai vadino Audrus Butkevič.

    Į Baltarusiją A.Butkevičius teigė vykęs paprašytas Piliečių gynybos paramos fondo direktoriaus Stasio Kaušinio: "Jis už mane kovojo, kai sėdėjau kalėjime. Dabar moku skolą".

    Pavadino mitų vardais

    Opozicijos jėgų lyderio Vladimiro Gončariko rinkimų štabo vadovė Valentina Poliavikova "Lietuvos rytui" sakė, kad A.Butkevičius dirbo Baltarusijoje kaip konsultantas.

    Savo akcijų pavadinimus Baltarusijoje A.Butkevičius pavadino pagal mitus, kuriais nuo seno žavisi - "Brunhildos kerštas", "Orfėjo smūgis". Dar viena jo akcija vadinosi "Dviveidis Mėbijus".

    Laiškų akcija - neįgyvendinta

    Ypač lietuvis didžiavosi "Brunhildos kerštu". A.Butkevičiaus nuomone, Brunhilda - tai simbolis moters, paaukojusios gyvenimą kerštui už nužudytą vyrą.

    Remiantis šiuo mitu, buvo nutarta, kad žinoma Baltarusijos moteris V.Poliavikova rašo atvirą laišką, kuriame ji praneša, jog yra gavusi dingusių vyrų žmonų laiškus.

    Laiškas - trikampio formos, labai tiksliai nukopijuotos nuo karo laikų pranešimų iš fronto, kuriuose būdavo pranešama apie dingusius be žinios bei žuvusius.

    Pasak A.Butkevičiaus, nuo karo nukentėjusioje Baltarusijoje toks laiškas iš karto kėlė emocijas ir buvo tiksliai apskaičiuotas smūgis.

    Jis didžiavosi, kad viską apgalvojo iki smulkmenų, net iš muziejaus tiksliai nukopijavo trikampio laiško ir antspaudo formą.

    Trikampiai laiškai turėjo būti mėtomi į pašto dėžutes ir įteikinėjami praeiviams į rankas. Tačiau ši akcija taip ir liko neįgyvendinta. Paruošiamoji "Brunhildos keršto" dalis - moterų demonstracija su dingusių žmonių portretais - liko be pratęsimo.