Tai ketvirtadienį žurnalistams pranešė Baltarusijos VRM atstovė spaudai Olga Čemodanova.

„Šie piliečiai sulaikyti, kol teismas išnagrinės administracines bylas už dalyvavimą nesankcionuotuose masiniuose renginiuose“, - pareiškė ji.

Anot ministerijos atstovės, televizijos laidų vedėjai buvo sulaikyti trečiadienį ir uždaryti teisės pažeidėjų izoliacijos centre Okrestinos gatvėje.

Anksčiau D. Kochno ir D. Dudinskis pasmerkė Baltarusijos jėgos struktūrų veiksmus prieš protesto akcijų dalyvius. Protestuodami prieš valdžios politiką jie išėjo iš Baltarusijos televizijos kanalų.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimų, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam A. Lukašenkai.

Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau ji rezultatų nepripažino. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją dėl savo saugumo išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Suklastoti rinkimai šalyje sukėlė protestų bangą, kuri neslūgsta iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, keli žmonės žuvo, tūkstančiai buvo sulaikyti, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose.