Teismo antstoliai organizacijai nurodė iki lapkričio 26 dienos atlaisvinti butą, kuris pastaruosius 12 metų buvo naudojamas kaip jos būstinė. Šis žingsnis yra dalis sprendimo konfiskuoti kalinamo "Vesna" direktoriaus Alesio Beliackio turtą.

"Žinoma, dėl to mūsų gyvenimas taps sunkesnis, - A.Beliackio pavaduotojas Valentinas Stefanovičius sakė naujienų agentūrai AFP. - Biuras yra gerai žinomas, atpažįstamas, o žmonės žinojo, kur mus rasti, kai jiems kas nors nutikdavo."

"Vesna" ("Pavasaris"), kuri Baltarusijos autoritarinio prezidento Aleksandro Lukašenkos režimo yra uždrausta nuo 2003 metų, buvo įsikūrusi viename A.Beliackiui priklausančiame bute Minske.

A.Beliackis pernai lapkritį buvo nuteistas kalėti keturis su puse metų dėl mokesčių vengimo, argumentuojant, kad "Vesna" naudojosi bankų sąskaitomis Lenkijoje ir Lietuvoje, rinkdama aukojamas lėšas, kuriomis buvo finansuojama pagalba politiniams kaliniams, o tokia veikla laikoma nusikaltimu pagal Baltarusijos įstatymus.

Teismas taip pat nutarė konfiskuoti disidento turtą, įskaitant "Vesna" biurą, kuris priklausė A.Beliackiui.

Nurodymas išsikraustyti nekelia nuostabos, sakė V.Stefanovičius.

"Nesiruošiame išnykti - mes tęsime darbą", - pažymėjo jis.

"Vesna", kuri buvo įkurta 1996 metais, o vėliau išsiplėtė ir turėjo savo atstovus bei biurus kituose Baltarusijos miestuose, padeda protestuotojams ir aktyvistams, tapusiems A.Lukašenkos režimo politinių represijų aukoms, organizuoja kampanijas prieš mirties bausmės taikymą šalyje, taip pat stebi rinkimų eigą.

Ši organizacija 2011 metais prisidėjo renkant lėšas, siekiant padėti aktyvistams ir politikams, patekusiems malšinant masinius protestus prieš 2010 metų gruodį vykusių prezidento rinkimų klastojimą.